VIDEO/ Zanimljivo otkriće

Jutjuber u džungli pronašao Escobarov srušeni avion koji je prevozio drogu: Prizori su ga šokirali

Hronika 15.09.24, 10:21h

Jutjuber u džungli pronašao Escobarov srušeni avion koji je prevozio drogu: Prizori su ga šokirali
Zanimljivo je da su sjedište pilota, volan i prozor netaknuti, a avion izgleda kao da je izbušen od metaka

 

 

Jutjuber Mike Corey otišao je na trodnevnu misiju u meskičku džunglu na poluotoku Jukatan kako bi pronašao davno srušeni avion koji je navodno pripadao Pablu Escobaru. Prema zapisima, avion se srušio 1996. godine kada je prevozio veliku pošiljku droge.


Avion je otkriven 13 godina kasnije dok vlasti nisu bile svjesne šta se dogodilo s avionom i posadom. Teret koji je bio u avionu je misteriozno nestao. Iako se govorilo da pripada Escobaru, to nikada zvanično nije potvrđeno, a avion nije uklonjen.


Corey i njegov tim ušli su duboko u džunglu koja se nalazi blizu grada Celestuna. Avion je okružen mangrovama i do njega je gotovo nemoguće doći. Osim toga, ova džungal poznata je po opasnim životinjama, ali i otrovnim zmijama.


Nakon tri dana pješačenja i brojnih izazova, njegov tim je pronašao avion.


- Tako smo sretni što smo uspjeli - rekao je Mike.


Zanimljivo je da su sjedište pilota, volan i prozor netaknuti, a avion izgleda kao da je izbušen od metaka. Blizu krila pronašao je i nekoliko buradi. Ostatak aviona je bio prazan.


Escobar je ubijen tokom razmjene vatre s policijacima Kolumbije i DEA-e 1993. godine. Bio je poznat kao “kralj kokaina” i osnivač Medelinskog kartela.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI