FOTO/ SLAVILO SE DO DUBOKO U NOĆ

Zavirite na terasu Crvene jabuke: Pogledajte kako je gastro market na Marindvoru proslavio svoj 2. rođendan

Zabava 30.08.24, 20:25h

Ono što je posebno privuklo pažnju svih uzvanica je catering na kojem se nalazilo preko 20 različitih jela posebno pripremljenih u razvojnoj kuhinji Gastro marketa Crvena jabuka Marindvor

 

 

Tekst i foto: Bonjour.ba

 

Raznovrsnost okusa i dašak mediteranskog ambijenta obilježili su sinoćnju proslavu 2. rođendana Gastro marketa Crvena jabuka.


Proslava je upriličena u prisustvu brojnih partnera, javnih ličnosti, medija i ljubitelja dobre hrane, na terasi s neodoljivim pogledom na Sarajevo. 


Ono što je posebno privuklo pažnju svih uzvanica je catering na kojem se nalazilo preko 20 različitih jela posebno pripremljenih u razvojnoj kuhinji Gastro marketa Crvena jabuka Marindvor.

 

crvena-jabuka-2-rodendan-14


Od vegetarijanskih do veganskih jela, sushija, te izvrsnih delicija, mesnih i mediteranskih specijaliteta, svaki zalogaj je bio putovanje kroz raznolike okuse i jedinstvene kombinacije sastojaka. Pored široke gastro ponude gosti su posebno uživali u italijanskom gelatu i sicilijanskim ekskluzivnim sirevima. 

 

crvena-jabuka-2-rodendan-4

 

crvena-jabuka-2-rodendan-6


Tradicionalno, u saradnji sa kompanijom Fina vina specijalno za ovu priliku, otvorena je raritetna boca vina od 12 l koje dolazi iz čuvene francuske regije Hermitage - Domaine de la Chapelle 2014 Jeroboam - 100% Syrah sa Intenzivno rubin crvenom bojom. Radi se o vrlo kompleksnom vinu sa bogatim aromama crnog i bobičastog voća, slatkih začina i začinskog bilja.

 

crvena-jabuka-2-rodendan-9


Uz bend i lagane zvuke gitare, obogaćene saksofon izvedbom, noć je završila sjajnim nastupom DJ-a.  


Kreativnost i stručnost kuhara marketa Crvena jabuka Marindvor su se manifestovali u svakom detalju, pružajući iznenađujuće iskustvo za naše nepce.

 

crvena-jabuka-2-rodendan-13

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI