Novi problemi

Uvodi li ViK redukcije na mala vrata: Građani sve češće bez vode, moraju se sami snalaziti

Hronika 26.08.24, 16:58h

Uvodi li ViK redukcije na mala vrata: Građani sve češće bez vode, moraju se sami snalaziti
Zanimljivo je da građani sarajevskih naselja već sedmicama muku muče s redukcijama, ali da o tome nisu obaviješteni.

 

 

KJKP Vodovod i kanalizacija jučer je objavio kako pojedina sarajesvska naselja neće imati vode u noćnim satima.

 

Tako su Hladivode, Škaljin sokak, Baruthana, Ćebedžije, Gazin han, Brusulje i Obhodža sinoć imale noćne redukcije u periodu od 00:30 do 5:30 sati. Razlog? Suša.

 

Iz ViK-a su već nekoliko puta 'upozoravali' građane Kantona Sarajevo da je ovo moguć scenario s obzirom na to da vladaju suše, a što je izazvalo revolt građana. Razlog je taj što ViK mjesecima ne popravlja kvarove u ulicama gdje voda nemilosrdno teče u nepovrat, dok se od građana traži da štede vodu.

 

No, zanimljivo je da i građani drugih sarajevskih naselja već sedmicama muku muče s redukcijama, ali da o tome nisu obaviješteni.

 

Redakciji Raporta se javio nemali broj građana iz naselja Hrasno, Dobrinja, Aneks, dijelova Alipašina, koji tvrde da nemaju vode u kasnim noćnim satima, sve do ranog jutra.

 

A, obavještenja iz VIK-a nikakvog nije bilo, tvrdi ovaj portal.


Zbog toga su pokušali kontaktirati ViK, ali odgovore nisu dobili.


Prvo su, kako navode, prije 15 dana kontaktirali dispečera koji je kazao da je bilo nekih radova. Na njihovu konstataciju da radovi nisu najavljeni i da je vode nestajalo u kasnim noćnim satima i pitanje da li se radi o redukcijama, dispečer je kazao da on nema ovlaštenja da daje odgovor te ih je uputio na press-službu.

 

Press-službi ovog javnog komunalnog preduzeća su uputili upit prošle sedmice. Kako odgovor nisu dobili, ponovo su telefonski kontaktirali VIK.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI