FOTO/ Publika uživala u hitovima

Zabranjeno pušenje na Ilidži napravilo spektakl, Sejo Sexon poručio: 'Ovo je večer u kojoj je bolje biti u Sarajevu nego u New Yorku'

Zabava 24.08.24, 11:34h

U samom centru Ilidže legendarni rock ‘n’ roll band odsvirao je neke od svojih najvećih hitova, a hiljade posjetitelja i fanova Zabranjenog pušenja horski je pjevalo numere dobro poznatog sastava

 

 

Kultna sarajevska grupa Zabranjeno pušenje u petak navečer, 23. augusta, održala je koncert na Trgu Četvrte viteške motorizovane brigade na Ilidži.
 

U samom centru Ilidže legendarni rock ‘n’ roll band odsvirao je neke od svojih najvećih hitova, a hiljade posjetitelja i fanova Zabranjenog pušenja horski je pjevalo numere dobro poznatog sastava.


Prije nego su zvijezde večeri ”zapalile” binu, publiku je pozdravio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.
 

"Želim vas samo kratko pozdraviti. Hvala vam što ste došli da zajedno uživamo u još jednom koncertu ovog ljeta na Ilidži. Vidimo se opet u nedjelju", poručio je načelnik Muzur.
 

Jedan po jedan nizali su se hitovi Zabranjenog pušenja. Od numera "Jugo 45", "Balada o Pišonji i Žugi", "Po’so, kuća, birtija", preko "Počasne salve" i "Lijepe Alme", pa sve do nešto novih pjesma, Zabranjeno pušenje imalo je sjajnu podršku publike koja je pjevala u glas sa Sejom Sexonom, frontmenom kultnog sastava.


Osim u hitovima, sve generacije u centru Ilidže uživale su i u brojnim pošalicama Seje Sexona.


"Koncert na Ilidži je bio dio večeri na kojem bi nam sigurno pozavidio dio planete Zemlje. Bila je ovo večer u kojoj je bolje biti u Sarajevu nego u New Yorku, barem što se tiče koncerata i svirki. Mi smo pokušali svoj doprinos dati nastupom na Ilidži, na ovom lijepom prostoru, pred ovim lijepim ljudima i da se tako zahvalimo za svu podršku koju smo imali za spotove i za ostale naše aktivnosti. Nadamo se da smo opravdali poziv 'saveznog kapitena'", kazao je Sexon nakon koncerta.
 

U organizaciji Općine Ilidža u proteklom periodu na najvećem trgu u Kantonu Sarajevo održani su koncerti Adija Šoše i Mirze Selimovića, a već u nedjelju će na istoj lokaciji nastupiti Šerif Konjević, dok je 27. i 28. august rezervisan za ovogodišnje izdanje Festivala narode muzike "Ilidža".

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI