FOTO/ uz koncert i gromoglasan aplauz

Tražila se karta više, KSC ispunjen do posljednjeg mjesta: Kako je bilo na premijeri filma 'Djeda Mraz u Bosni' u Bugojnu...

Kultura 23.08.24, 13:33h

Sala JU KSC Bugojno bila ispunjena do posljednjeg mjesta, tražila se karta više, a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila glumce i ekipu filma, a posebno dio ekipe iz Bugojna koja je učestvovala u njegovoj realizaciji

 

 

Nakon premijere u okviru zvaničnog programa Sarajevo Film Festivala, u prepunom Open Air Cinema Stari Grad, dugometražni igrani film "Djeda Mraz u Bosni" premijerno je prikazan i u Bugojnu, gradu u kome se snimao najveći dio filma i koji je najzaslužniji što je ova filmska priča uspješno dovedena do kraja.


Stoga je sinoć sala JU KSC Bugojno bila ispunjena do posljednjeg mjesta, tražila se karta više, a publika je gromoglasnim aplauzom pozdravila glumce i ekipu filma, a posebno dio ekipe iz Bugojna koja je učestvovala u njegovoj realizaciji.


Publici su se obratili scenarista Vahid Duraković, te reditelj i koscenarista Emir Kapetanović, a nakon projekcije uslijedila je zabava uz koncertu benda "Iluzija" na platou KSC Bugojno, koja je potrajala do sitnih noćnih sati.


Nakon premijere u Bugojnu, ekipa filma otputovala je u Bihać gdje je "Djada Mraz u Bosni" večeras trebao otvoriti 6. Avantura film festival u Bihaću, no zbog Dana žalosti premijera i početak Festivala pomjereni su za subotu, 24. avgust.


Film potom nastavlja svoj festivalski život, dok se kino distribucija priprema za kraj godine, kada će ova (ne)tipična bosanska filmska priča stići do gledatelja širom Bosne i Hercegovine.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:JU KSC Bugojno)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI