ko će slaviti

Može li do prvog olimpijskog zlata: Đoković u finalu teniskog singla na OI u Parizu, tamo ga čeka ubojiti Alcaraz

Sport 02.08.24, 21:09h

Može li do prvog olimpijskog zlata: Đoković u finalu teniskog singla na OI u Parizu, tamo ga čeka ubojiti Alcaraz
Alcaraz izgleda nezaustavljivo i teško će biti spriječiti ga da osvoji zlatnu olimpijsku medalju u svom prvom pokušaju. Međutim, Đoković se sigurno neće lako predati

 

 


Novak Đoković olako je večeras savladao Lorenza Musettija i plasirao se u finale muškog teniskog singla na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.


Za sat vremena i 50 minuta, srbijanski teniser ostvario je pobjedu rezultatom 6:2 i 6-2. 


Tamo ga čeka španski teniser Carlos Alcaraz koji je u polufinalu ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa rezultatom 6-1, 6-1, završivši meč za samo sat i 15 minuta.


Za Đokovića će ovo biti poseban izazov, jer srbijanski velikan želi dodati olimpijsko zlato u svojoj već blistavoj karijeri, s obzirom na to da mu je najbolji olimpijski rezultat bronza iz Pekinga 2008. godine.


S druge strane, Alcaraz, 21-godišnji osvajač Roland Garrosa i Wimbledona, u svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama postao je najmlađi finalista od povratka tenisa na Olimpijske igre u Seulu 1988. godine. 

 

S obzirom na njegovu trenutnu formu, Alcaraz izgleda nezaustavljivo i teško će biti spriječiti ga da osvoji zlatnu olimpijsku medalju u svom prvom pokušaju. Međutim, Đoković se sigurno neće lako predati.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI