VRTOGLAVE CIFRE

Jeftinija Turska i Španija: Evo koliko košta sedmica ljetovanja u Hrvatskoj

Biznis Klub 02.08.24, 15:20h

Jeftinija Turska i Španija: Evo koliko košta sedmica ljetovanja u Hrvatskoj
Hrvatska se ističe kao destinacija rangirana na 8. mjestu na ESTI-ju, što odražava njezinu ljetnu privlačnost, ostavljajući iza sebe zemlje poput Albanije, Malte i Cipra

 

 

 


Za putnike koji traže idealan ljetni odmor u Europi, SchengenVisaInfo je kreirao Indeks ljetnog turizma u Europi (ESTI). Rangiranje ocjenjuje višeslojne faktore i podfaktore kako bi osiguralo točnost i pouzdanost, prenosi Dalmatinski portal.

 

Hrvatska se ističe kao destinacija rangirana na 8. mjestu na ESTI-ju, što odražava njezinu ljetnu privlačnost, ostavljajući iza sebe zemlje poput Albanije, Malte i Cipra.

 

Ključne karakteristike Hrvatske: 

 

- Ocjena plaža: 0.55 

 

- Popularnost ljetnih trendova: 0.70 

 

- Prosječni tjedni trošak: 1181 € 

 

- Prosječne temperature: 16.2°C (prosječna minimalna) do 28.0°C (prosječna maksimalna) 

 

- Ocjena kulinarstva: 0.87 

 

- Ocjena prijateljstva: 0.51


Hrvatska ima 68 Plavih zastava plaža, što naglašava čiste i sigurne obalne zone. Skupoća je svrstava među prvih 10 destinacija i zauzima 7. mjesto za svoju ukusnu kuhinju u usporedbi s prvih 10, dok nije visoko rangirana po prijateljskom okruženju.

 

Zemlje rangirane ispred Hrvatske: 

 

- Španjolska: Rangirana 1. s ocjenom plaža 1.00, popularnost ljetnih trendova 1.00 i prosječnim tjednim troškom od 1056 €. 


- Italija: Rangirana 2. s najvišom ocjenom kulinarstva od 1.00, ali s višim prosječnim tjednim troškom od 1166 €. 

 

- Grčka: Rangirana 3. poznata po svojim prekrasnim plažama (ocjena 0.98) i toplim temperaturama (do 33.2°C), s prosječnim tjednim troškom od 1286 €. 

 

- Turska: Rangirana 4. nudi pristupačne troškove (1000 €) i odlične temperature, ali je niže rangirana u prijateljskom okruženju (0.46). 

 

- Portugal: Rangiran 5. kao najjeftiniji od prvih 5 (954 €), odlična kulinarstvo, ali niže u prijateljskom okruženju (0.51).

 

Za detaljan opis rangiranja, indeksa, metodologije, faktora i podfaktora, posjetite SchengenVisaInfo’s Europe Summer Tourism Index na poveznici.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI