Opasnost po stanovništvo

Požar kod vjetroparka na Pelješcu, na terenu vatrogasci: Stigli i kanaderi, štiti se naselje

Hronika 25.07.24, 15:25h

Požar kod vjetroparka na Pelješcu, na terenu vatrogasci: Stigli i kanaderi, štiti se naselje
Kako je izvijestio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, uz kanadere su na požarištu već i brojni vatrogasci, njih oko 80

 

 

Prije sat vremena na predjelu vjetroparka na visoravni Ponikava izbio je požar. Za gašenje su angažirana dva specijalizirana protupožarna zrakoplova. javlja Dubrovački.

 

Hrvatska vatrogasna zajednica izdala je i priopćenje.

 

- DVOC 193 zaprimio je u 11:05 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na Pelješcu-Ponikve. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 85 vatrogasaca  iz Intervencijske vatrogasne postrojbe  Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a Putniković, Ston i Ponikve te su angažirana i 4 protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 - navode.

 

Kako je izvijestio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, uz kanadere su na požarištu već i brojni vatrogasci, njih oko 80. Također, ovaj portal sazanje kako su im u pomoć krenuli već i pripadnici vatrogasnih postrojbi iz Župe i Konavala.

 

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović rekao nam je kako se još ne može reći koliku je površinu zahvatio ovaj požar, ali je zahvaćena velika površina i čini se sve kako bi se čim prije vatrena stihija stavila pod kontrolu:

 

-Podigli smo sve vatrogasce s Pelješca i brojne vatrogasne snage iz županije: javne vatrogasne postrojbe iz Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja, kao i Interventnu postrojbu. Uz dva kanadera koji su već angažirani u gašenju požara, zatražili smo angažman još dvije letjelice - rekao je Simović i tako na najbolji način ilustrirao ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze vatrogasci juga Hrvatske.

 

Recimo i to kako je vatrena stihija, kako su to javili sami Pelješčani, do 13 sati zahvatila površinu veću od više od 2 četvorna kilometra i da se, uz uz sav nemali uloženi trud vatrogasaca, vatra nošena vjetrom i dalje širi.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Duboravčki vjesnik)

BLIN
KOMENTARI