Prvi nastup od prekida turneje

Celine Dion će ipak nastupiti na otvaranju Olimpijskih igara, a pridružit će joj se i Lady Gaga u pjesmi Edith Piaf 'La Vie en Rose'

Showbizz 25.07.24, 13:20h

Celine Dion će ipak nastupiti na otvaranju Olimpijskih igara, a pridružit će joj se i Lady Gaga u pjesmi Edith Piaf 'La Vie en Rose'
Francuski mediji tvrde da je nastup Celine Dion na otvorenju ovogodišnjih Olimpijskih igara neupitan te da će joj se na pozornici pridružiti i Lady Gaga, sa kojom će otpjevati klasik Edith Piaf 'La Vie en Rose'

 

 

Nastup Celine Dion na otvorenju Olimpijskih igara, koje će se sutra održati u Parizu, više nije upitan. Iako nema zvanične potvrde, vjerovatno kako bi se javnost zadržala u neizvjesnosti do samog kraja, francuski mediji doznali su još novih detalja.

 

Ne samo da Celine Dion boravi u jednom hotelu Royal Monceau nedaleko Champs-Élyséesa, već su poznati i detalji njezinog nastupa, koji će biti prvi otkako joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe, zbog kojeg je prekinula svjetsku turneju i povukla se u osamu, prenosi Tportal.

 

Sa Celine Dion, prema pisanju francuskog novinara Thierryja Moreaua na X-u, koja će, kaže, nositi kreaciju s potpisom Diora, na pozornici će biti i Lady Gaga, a dvije muzičke dive trebale bi izvesti klasik Edith Piaf "La Vie en Rose".

 

celine-tweet

 

Lady Gaga odsjela je u istom hotelu kao i Celine, pa dvije dame imaju dovoljno vremena i prostora da u tajnosti uvježbaju svoj duet.

 

Nastup u Parizu trebao bi biti ujedno i njeno prvo pojavljivanje i nastup na pozornici od 2022. kada je bila prisiljena prekinuti svjetsku turneju. Njen rijedak neurološki poremećaj, koji joj je dijagnosticiran, a koji uzrokuje grčenje mišića i bolne spazme, udaljio ju je od pozornice i fanova, što je pjevačici najteže palo.

 

Kako će izgledati sama ceremonija otvorenja nije poznato, budući da se svi detalji drže u najstrožoj tajnosti, kako ne bi izostao element iznenađenja i oduševljenja. Jedino što se zna je da će nastupiti francuska pjevačica Aya Nakamura.

 

(Tportal/au)

BLIN
KOMENTARI