Nevolje u Crnoj Gori

Vatromet izazvao veliki požar na brdu u Podgorici, uhapšeni osumnjičeni

Hronika 24.07.24, 09:17h

Vatromet izazvao veliki požar na brdu u Podgorici, uhapšeni osumnjičeni
Vatra je zahvatila veći dio površine, kao i šume, a v.d. zapovjednika Službe zaštite i spašavanja Podgorica Zdravko Blečić izjavio je kako je vatru, najvjerovatnije, izazvao vatromet

 

 

Požar koji je sinoć zahvatio brdo Goricu u Podgorici lokaliziran je, a policija je uhitila osobe koje se sumnjiče za njegovo izazivanje.
 

Vatra je zahvatila veći dio površine, kao i šume, a v.d. zapovjednika Službe zaštite i spašavanja Podgorica Zdravko Blečić izjavio je kako je vatru, najvjerovatnije, izazvao vatromet.
 

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević kazao je da je prvi dio požara, koji je primijećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najvjerovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa.
 

"Vijesti" javljaju da su određene osobe tim povodom lišene slobode i predate tužilaštvu.
 

 "Taman kad smo uspjeli odbraniti hrastovu šumu, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje", rekao je Rakčević.
 

Kazao je i kako su prilikom gašenja lakše ozlijeđena dvojica muškarca te da će se istraga provesti u suradnji s Upravom policije.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI