organizovana prevara

Kako je Sarajlija prodavao čaj lažno koristeći imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara

Hronika 23.07.24, 20:37h

Kako je Sarajlija prodavao čaj lažno koristeći imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara
Na građane se apeluje da ne nasjedaju na ovakve prevare koje se najčešće reklamiraju na društvenim mrežama.

 

 

Banjalučka policija tereti Ajdina B. (31) iz Sarajeva da je kao vlasnik firme varao potrošače nudeći im čaj kao lijek, a u te svrhe čak je koristio imena i ugled poznatih banjalučkih ljekara koji su navodno u lažnim intervjuima pacijentima preporučivali taj čaj, saznaju Nezavisne novine.


Protiv njega su pripadnici Policijske uprave Banjaluke, podnijeli izvješaj  Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka  zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara u privrednom poslovanju, obmanjivanje potrošača  i neovlašteno korištenje ličnih podataka.

 

Sarajliju terete da je krivična djela počinilo u prethodnom periodu do 29.10.2023. godine kao odgovorna osoba firme iz Sarajeva.

 

- Radi sticanja protivpravne imovinske koristi i stavljanja u promet većeg obima proizvoda, obmanjivao je potrošače o ljekovitosti i djelotvornosti proizvoda, te dozvolilo objavljivanje lažnih intervjua sa tri oštećena lica iz Banjaluke. Koristivši njihov ugled, doveo je u zabludu veći broj potrošača koji su kupili proizvod koji ne odgovara stvarnom kvalitetu proizvoda -  navode iz PU Banjaluka.

 

Kako nezvanično saznaju Nezavisne ova firma nudila je i prodala veće količine čajeva za koje je utvrđeno da uopšte nisu namijenjeni onome za šta se prodaju i nemaju nikakva ljekovita dejstva.

 

U te svrhe korištena su imena tri ugledna i poznata banjalučka ljekara i u izmišljenim intervjuima sa njima navodi se da oni preporučiju taj proizvod.

 

Na građane se apeluje da ne nasjedaju na ovakve prevare koje se najčešće reklamiraju na društvenim mrežama.

 

Ističe i ranije su ljekari upozoravali da postoji organizovana prevara kojom se zloupotrebljavaju doktori iz Srpske te da im se ruši ugled, dok prevaranti sabiraju profit.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI