IZBORI U SAD

Prvo javno obraćanje Kamale Harris nakon što je predsjednik Joe Biden napustio predsjedničku utrku

Front 22.07.24, 19:08h

Prvo javno obraćanje Kamale Harris nakon što je predsjednik Joe Biden napustio predsjedničku utrku
Prvi put sam upoznala predsjednika Bidena preko njegovog sina Beaua, radili smo zajedno kao državni odvjetnici u našim saveznim državama - rekla je Harris, između ostalog

 

 


Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris obratila se danas javnosti, u prvom javnom nastupu nakon što je predsjednik Joe Biden napustio predsjedničku utrku u nedjelju poslijepodne i podržao je da ga zamijeni kao demokratskog kandidata.


Govoreći na događaju ispred Bijele kuće, potpredsjednica Kamala Harris pohvalila je predsjednikovo nasljeđe.


- Naslijeđe Joea Bidena u protekle tri godine nema premca u modernoj historiji - naglasila je Harris na početku govora, prenosi N1.


Podsjetila je na svoja prva saznanja o trenutnom predsjedniku SAD-a.


- Prvi put sam upoznala predsjednika Bidena preko njegovog sina Beaua, radili smo zajedno kao državni odvjetnici u našim saveznim državama - rekla je.


- Tada mi je Beau često pričao priče o svom tati. Pričao bi mi o tome kakav je Joe otac i čovjek. Kvalitete koje je Beau cijenio kod svog oca iste su kvalitete koje sam svaki dan viđala kod našeg predsjednika. Njegovo poštenje, njegov integritet, njegova predanost njegovoj vjeri i njegovoj porodici, njegovo veliko srce i njegova ljubav, duboka ljubav prema našoj zemlji – i ja sam iz prve ruke svjedok da se svaki dan naš predsjednik Joe Biden bori za američki narod i mi smo duboko, duboko zahvalni za njegovu službu našoj naciji - naglasila je. 


Biden je “želio biti ovdje danas” i “brzo” se oporavlja od Covida, dodala je.


Podsjećamo, predsjednik je javno podržao Harris da ga naslijedi kao demokratskog kandidata za predsjednika 2024. godine.


Harris u svom obraćanju nije spominjala predstojeće izbore i nastavila je s obilježavanjem NCAA prvenstva, događaja povodom kojeg se i pojavila danas u javnosti.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI