Širenje poslovanja

Poznata aviokompanija bi uskoro mogla stići u Mostar: Uvode se letovi na atraktivnoj destinaciji

Biznis Klub 22.07.24, 08:29h

Poznata aviokompanija bi uskoro mogla stići u Mostar: Uvode se letovi na atraktivnoj destinaciji
On očekuje pozitivan ishod u narednim sedmicama, ističući da su razgovori glavni prioritet aerodroma

 

 

Niskotarifni avioprevoznik Pegasus Airlines pregovara o pokretanju svoje treće destinacije u Bosni i Hercegovini.

 

Prevoznik je angažovan u pregovorima za uvođenje letova između Aerodroma Istanbul Sabiha Gokcen i Mostara, potvrdio je Marko Đuzel, generalni direktor Aerodroma Mostar.

 

On očekuje pozitivan ishod u narednim sedmicama, ističući da su razgovori glavni prioritet aerodroma, navodi EX-YU Aviation News.

 

U Bosni i Hercegovini, Pegasus Airlines trenutno održava operacije od Istanbula do Sarajeva s novom jednom sedmičnom linijom od najvećeg grada Turske do Tuzle koja će početi 24. augusta. Također se obavljaju letovi između Antalije i glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

Aerodrom Mostar opslužuju Croatia Airlines iz Zagreba, Air Serbia iz Beograda i SkyAlps iz Barija, Minhena, Rima i Verone.

 

- Aerodrom trenutno ima šest redovnih linija, a Zagreb i Beograd su tokom cijele godine. Vjerujem da ćemo u narednih mjesec dana moći potvrditi još četiri nove rute, tako da ćemo sljedeće godine imati ukupno deset - rekao je Đuzel i dodao:

 

- Ove godine očekujemo da ćemo prevoziti oko 40.000 putnika, dok bi ta brojka trebala porasti na 60.000 sljedeće godine što je blizu rekorda iz 2012. kada je prevezeno 80.000 putnika.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI