objavljeno zvanično saopćenje

Potvrđeno: Joe Biden povukao se iz trke za predsjednika SAD-a! Ko će se nakon svega suočiti sa Trumpom?

Front 21.07.24, 20:52h

Potvrđeno: Joe Biden povukao se iz trke za predsjednika SAD-a! Ko će se nakon svega suočiti sa Trumpom?
Umjesto njega birat će novi kandidat demokrata koji će se suočiti sa republikancem Donaldom Trumpom u utrci za novog predsjednika SAD, a o nekim imenima se već uveliko špekuliše

 

 

 

Aktuelni američki predsjednik i dosadašnji kandidat Demokrata za predstojeće predsjedničke izbore, Joe Biden, odustao je od kandidature.


Večeras je to potvrđeno i na njegovim službenim stranicama, a u objavljenoj izjavi Biden ističe kako mu je služiti Amerikancima kao predsjednik bila najveća čast u životu.


- Iako mi je bila namjera da tražim reizbor, vjerujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja svog mandata - navodi se u saopćenju te najavljuje dodatno obraćanje naciji kasnije tokom sedmice.


- Za sada, dozvolite mi da izrazim najdublju zahvalnost svima onima koji su se toliko trudili da me ponovo izaberu. Želim da se zahvalim potpredsjednici Kamali Harris što je bila izvanredan partner u cijelom ovom poslu. I dozvolite mi da izrazim iskreno priznanje američkom narodu za vjeru i povjerenje koje ste mi ukazali. Danas vjerujem u ono što sam uvijek imao: Da ne postoji ništa što Amerika ne može učiniti – kada to radimo zajedno. Samo moramo zapamtiti da smo Sjedinjene Američke Države - stoji u poruci Bidena.


Umjesto njega birat će novi kandidat demokrata koji će se suočiti sa republikancem Donaldom Trumpom u utrci za novog predsjednika SAD, a o nekim imenima se već uveliko špekuliše. Jedno od njih je i trenutna potpredsjednica Kamala Harris, o čemu više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI