VIDEO/ Kako se vama dopada

Maestro na harmonici zasvirao čuveni hit: Poslušajte 'Money Money Money' od ABBA-e u izvedbi Samira Nurkića

Showbizz 20.07.24, 12:21h

Maestro na harmonici zasvirao čuveni hit: Poslušajte 'Money Money Money' od ABBA-e u izvedbi Samira Nurkića
Harmonikaš čiji se stil prepoznaje po prvim taktovima, ovog puta je napravio pomak te predstavio harmoniku u sasvim drugom svjetlu od do sada ustaljenog načina interpretacija muzike na harmonici

 

 

Samir Nurkić, jedan od najpoznatijih harmonikaša u regionu, umijećem ruši stereotipe o harmonici, a sada je sve iznenadio obradom svjetski poznatog hita "Money Money Money" grupe ABBA iz 1976. godine.


Ovaj put je oduševio vrhunskom izvedbom svjetskog hita, kako publiku, tako i same autore pjesme grupe ABBA, čiji su mu članovi dali i pismeno odobrenje da snimi numeru u svojoj obradi. 


Harmonikaš čiji se stil prepoznaje po prvim taktovima, ovog puta je napravio pomak te predstavio harmoniku u sasvim drugom svjetlu od do sada ustaljenog načina interpretacija muzike na harmonici. 


- Sa harmonikom sam interpretirao različite žanrove, od klasike preko elektronske muzike, rocka, popa, metala, do folk i tradicionalne muzike sa naših prostora. Ovaj put sam se odlučio obraditi pjesmu grupe ABBA i zaista nisam očekivao njihov brzi odgovor, te pohvalu za samu obradu njihovog djela, kao i samo odobrenje za njegovo snimanje i izvođenje. Ušao sam u studio, snimio numeru onako kako sam zamišljao i vizualizirao na harmonici, nastojeći napraviti odmak od tradicionalnog načina sviranja harmonike na Balkanu, te samu numeru približiti klasičnom izražaju. Pokazao sam kako se jedna takva pjesma može svirati u sasvim drugom ozračju. Spot se snimao u takozvanoj hrvatskoj pustinji u Đurđevcu, a za njegovu montažu je bila zadužena supruga Amela Nurkić. Nadam se da će se publici svidjeti ovakav način interpretiranja svjetski poznatog hita "Money Money Money" na harmonici - kaže Samir Nurkić te dodaje da je ova saradnja ostvarena zahvaljujući IDM Music sa sjedištem u New Yorku.


Nurkićevu obrada pjesme "Money Money Money" i prateći spot pogledajte u nastavku:

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI