Baščaršijske noći

Luda zabava u Sarajevu: Rock 'n' Roll vikend uz Jeluscik i Damira Avdića u Kinu Bosna

Kultura 18.07.24, 13:20h

Luda zabava u Sarajevu: Rock 'n' Roll vikend uz Jeluscik i Damira Avdića u Kinu Bosna
Nastupa progresivni hard rock bend koji predvodi Dino Jelusić (član legendarnog Whitesnakea) te urbanog bh. pjesnika sa električnom gitarom

 

 

Ukoliko želite isplanirati dobar rock n roll vikend, a nalazite se u Sarajevu 19. i 20. jula, iz Festivala Baščaršijske noći preporučuju koncertnu pozornicu u Kinu Bosna na kojoj će, u petak 19. jula nastupiti bend Jeluscik, a dan kasnije i Damir Avdić alias Diplomatz.

 

Koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.

 

jelusick-damir-poster

 

Jelusick su progresivni hard rock bend koji predvodi Dino Jelusić (član mega popularnog benda Whitesnake i bivši član benda Trans-Siberian Orchestra; a učestvovao je kao član žirija i mentor u ovogodišnjem muzičkom showu The Voice).

 

Za svoj debitantski album “Follow the Blind Man”, objavljen u septembru prošle godine, Jelusick su osvojili nagradu Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock muzike. U Sarajevo stižu na krilima munjevito rasprodanog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture te pod utiskom izuzetno uspješne mini-turneje u okviru koje su nastupili u nekoliko velikih gradova Južne Amerike i Europe.

 

U subotu, 20. jula na festivalsku pozornicu u Kinu Bosna stiže Damir Avdić, “naoružan” Gibson Les Paulom, Marshallom od stotinu vati i svojim vokalom. Urbani pjesnik sa električnom gitarom, bh kantautor sa slovenskom adresom. Sve radi iz srca i trijezne glave. Uvijek u srž problema. Mnogima stane na žulj, do kraja razobličavajući banalnost surove današnjice. Svi albumi su mu sjajni, no njegova najveća snaga uvijek su bili i ostat će, koncerti na kojima do izražaja dolazi njegova surova nepokolebljivost.

 

(DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI