da li će biti jeftinije?

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica apeluje na iznajmljivače: Budite razumni

Hronika 18.07.24, 11:56h

Cijene smještaja u Hrvatskoj divljaju, turistička zajednica  apeluje na iznajmljivače: Budite razumni
Uprkos visokim cijenama hrvatsko primorje i dalje poželja destinacija za odmor

 

 

 


U Hrvatskoj je trenutno 930 hiljada turista pri čemu je turistički promet u dolascima veći za pet, a noćenjima za dva posto, rečeno je u srijedu na koordinacijskom sastanku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić nakon sastanka je izjavio kako je u Hrvatskoj trenutno više od 930 hiljada  gostiju, te da će ih ubrzo biti više od milion. Dodao je da je ovogodišnji turistički promet u odnosu na onaj iz 2023. godine u dolascima veći za pet, a u noćenjima za dva posto.

 

Na sastanku su, kako je rekao, analizirane marketinške i promotivne aktivnosti na najvažnijim tržištima, a razmijenjene su i i informacije o promociji do kraja godine. Najavljene su dodatne promotivne kampanje za posezonu, uz fokus na segment tržišta gdje motiv dolaska nije ljeto. 

 

- Mogu biti zadovoljan onim što sam danas čuo. Postoje određeni izazovi, ali uvijek je bitno naglasiti sinergiju sustava turističkih zajednica i privatnog te javnog sektora - od destinacijske preko regionalne do državne razine, u smislu rješavanja svih izazova i zadržavanja pozicije Hrvatske kao jedne od  najpoželjnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu - rekao je Staničić.

 

Pozvao je one koji su digli cijene da budu razumni, jer svako povećanje mora biti popraćeno podizanjem kvalitete usluge.

 

Govoreći o novom Zakonu o turizmu, kazao je da će on omogućiti kvalitetno destinacijsko upravljanje i izbjegavanje scenarija koji se događaju u nama konkurentskim zemljama.

 

- Još uvijek imamo priliku da kroz kvalitetno upravljanje našom resursnom osnovom izbjegnemo takve scenarije i profiliramo se kao održiva i kvalitetna turistička destinacija - ustvrdio je Staničić.

 

Direktorica županijske turističke zajednice Ivana Vladović je rekla da je Splitsko-dalmatinska županija pet posto iznad prošle godine u dolascima i četiri posto u noćenjima, s tim da je prošle godine predsezona bila najbolja do sada. 

 

Ustvrdila je da županija ima odličan rast, nastavljaju s izvrsnim brojevima, dodajući da je srpanj na razini prošlogodišnjeg.

 

Vjeruje kako će uz brojna događanja i svi napore koje se ulažu, proširiti zonu interesa turista na nove destinacije unutar županije. 

 

Nije dovoljno samo imati objekt već se treba baviti turizmom, tim više što su potrebe, ali i konkurencija sve jače, rekla je Vladović.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI