Talijani ne mogu doći k sebi

Turistkinja u ekstazi: Popela se na kip boga plodnosti, obgrlila ga i krenula... 'Muškarci se s njim ne mogu takmičiti!'

Zabava 18.07.24, 10:49h

Turistkinja u ekstazi: Popela se na kip boga plodnosti, obgrlila ga i krenula... 'Muškarci se s njim ne mogu takmičiti!'
"Nijedan pravi muškarac ne može se natjecati s golim kipom boga vina i plodnosti"

 

 

Bivši talijanski ministar kulture stao je u odbranu pijane turistkinje koja je simulirala seks s firentinskim kipom. Njeno je ponašanje opisao kao ‘ljubavno ushićenje‘


Plavokosa žena odjevena u kratke hlače i majicu kratkih rukava izazvala je negodovanja kada je snimljena kako se penje na kip Bakhusa u niši u ulici u blizini mosta Ponte Vecchio. Radi se o replici Giambologninog originala iz 16. stoljeća, prenosi The Telegraph.


Slike su objavljene na Facebook stranici "Dobro došli u Firencu", a prikazuju mladu ženu kako grli i ljubi kip, a zatim simulira seksualne položaje.

 


Te su objave na društvenim mrežama izazvale val protesta javnosti i kulturnih dužnosnika ogorčenih takvim ponašanjem.


Vittorio Sgarbi, likovni kritičar i bivši podtajnik za kulturu, koji je ranije ove godine smijenjen zbog navodnog sukoba interesa, poznat je po svojim provokativnim mišljenjima, a o ovom je slučaju rekao da nije riječ o erotskom činu.


- Nijedan pravi muškarac ne može se natjecati s golim kipom boga vina i plodnosti - dodao je Sgarbi.


No, kako prenosi Jutarnji.hr, Firentince je razbjesnilo ponašanje turista i traže veće kazne za napade na talijanska povijesna blaga.


- Trebaju li nam ovakvi turisti u Firenci? - pita se bivši gradski vijećnik Marco Passeri.


- Turisti su dobrodošli, no mora postojati poštovanje prema našim spomenicima, originalima ili kopijama, a sumnjam da ova žena zna razliku, rekla je za Corriere della Sera Antonella Ranaldi, gradska nadzornica za umjetnost.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI