Značajan napredak

FIFA dala zeleno svjetlo: VAR od ove sezone i na bh. terenima!

Sport 17.07.24, 12:19h

FIFA dala zeleno svjetlo: VAR od ove sezone i na bh. terenima!
Uvođenje VAR tehnologije dio je strateškog programa NSBiH i drugi veliki projekt, nakon izgradnje terena sa hibridnom podlogom

 

 

Tokom dvodnevnog boravka u Sarajevu, predstavnici Svjetske nogometne federacije (FIFA) Bavešan Murgen (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Michael Bayli (FIFA VAR projekt menadžer), ocijenili su da je Nogometni savez Bosne i Hercegovine ispunio sve obaveze za početak korištenja VAR tehnologije u bh. nogometu, potvrdili su iz NSBiH.

 

- Ovo je bio zahtjevan i opsežan projekt. U kompletan proces edukacije uloženo je mnogo sredstava, truda i vremena.

 

VAR tehnologija će pomoći u identificiranju i korigovanju čistih i očiglednih pogreški te skrenuti pažnju na važne situacije koje je sudija propustio.

 

Prihvatanjem koncepta VAR-a odgovorni ljudi u NSBiH su još jednom pokazali otvorenost prema novim idejama i trendovima, kao i želju da se iz takmičenja eliminišu sudijske pogreške što će značajno utjecati i na nivo kvaliteta suđenja.

 

Uvođenje VAR tehnologije dio je strateškog programa NSBiH i drugi veliki projekt, nakon izgradnje terena sa hibridnom podlogom - poručuju iz Nogometnog saveza BiH.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI