Tvrdnje zastupnika

Vukanović iznio šokantna saznanja: Da li je pritisak iz Srbije bio ključan da se na poziciji sačuva Nešić?

Front 17.07.24, 10:51h

Vukanović iznio šokantna saznanja: Da li je pritisak iz Srbije bio ključan da se na poziciji sačuva Nešić?
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića

 

 

Zastupnik Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Grković jedini je od srpskih poslanika, glasao za smjenu Nenada Nešića sa mjesta ministra sigurnosti BiH. Mladen Bosić bio je suzdržan, Branislav Borenović i Darko Babalj su glasali protiv smjene dok Mira Pekić nije bila prisutna na sjednici i nije glasala, objavio je Vukanović na svom blogu. 

 

Za smjenu Nenada Nešića glasalo je 25 poslanika, 14 je bilo protiv ali ministar bezbjednosti BiH nije smijenjen jer nije bilo dovoljno glasova za entitetsko glasanje.

 

- Da su poslanici opozicije u Parlamentu BiH bili jedinstveni i glasali za smjenu Nešića bilo bi dovoljno glasova da se prihvati inicijativa, a ovako nije bilo entitetske većine. Nezvanično ključan je bio uticaj i pritisak iz Srbije, a ponovo se pokazalo da smo među rijetkim koji su potpuno imuni na bilo kakav pritisak, poručio je zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović.

 

Podsjetimo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio inicijativu za smjenu ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića.

 

Protiv smjene Nešića glasalo je 14 zastupnika, za smjenu je bilo 25, i jedan suzdržan. Postojala je opšta, ali ne i entitetska većina.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI