kom jatu pripadaš?

Vulić uznemireno o smjeni Nešića: Štitimo li RS ili ćemo otvoreno pokazati svoju povezanost sa strancima i Bošnjacima?

Front 16.07.24, 12:17h

Vulić uznemireno o smjeni Nešića: Štitimo li RS ili ćemo otvoreno pokazati svoju povezanost sa strancima i Bošnjacima?
- Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv smjene ministra Nešića, već za ili protiv Republike Srpske, konstatovala je Vulićeva

 

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da će se na današnjoj sjednici vidjeti "svačiji trag u snijegu", odnosno da li su poslanici dostojni predstavnici i zaštitnici Republike Srpske ili će otvoreno pokazati svoju povezanost sa strancima i Bošnjacima.


- Danas, kada na dnevnom redu bude zahtjev za smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića svako od nas će pokazati kom jatu pripada - Republici Srpskoj ili stremi ka unitarnoj BiH i zagrljaju stranaca, kazala je Vulić.


Ona je navela da, prema Poslovniku o radu, Nenad Nešić neće biti smijenjen ako u Predstavničkom domu bude 10 srpskih glasova protiv zahtjeva za njegovu smjenu i zato je ovo još jedan veliki ispit za srpski narod i Republiku Srpsku.


- Imamo jedinstvenu priliku da vidimo da li su Srbi jedinstveni i koliko misle o Republici Srpskoj, a koliko o svojim nalogodavcima. Danas će se najbolje vidjeti i ko sjedi u Parlamentarnoj skupštini zarad Republike Srpske, a ko zarad uskostranačkih interesa, kazala je Vulić.


Ona je podsjetila "da su sve bošnjačke stranke svoje jedinstvo pokazale kada je na dnevnom redu bila smjena Zukana Heleza, a danas će javnost vidjeti da li Srbi konačno mogu da sa sebe skinu okove srpskog prokletstva - nejedinstva, ili će pokazati da su dostojni predstavnici i zaštitnici srpskih nacionalnih interesa i Republike Srpske.


- Današnje glasanje nije samo glasanje za ili protiv smjene ministra Nešića, već za ili protiv Republike Srpske, konstatovala je Vulićeva, a prenosi Oslobođenje.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI