HEMIJA NIJE MOGLA DA SE OBUZDA

Tom Hanks je zbog nje ostavio suprugu, djecu i promijenio vjeru... I nikada se nije pokajao

Nedjeljni magazin 13.07.24, 20:52h

Tom Hanks je zbog nje ostavio suprugu, djecu i promijenio vjeru... I nikada se nije pokajao
Kada su se tek upoznali, nije se desilo. Prilikom njihove druge saradnje, međutim, hemija više nije mogla da se obuzda

 

 


Tom Hanks i Rita Vilson ove godine obilježavaju 36 godina otkako su jedno drugom rekli “da”, ali njihova interesantna priča počela je mnogo ranije…


Početkom osamdesetih, Hanks, u tom trenutku perspektivan glumac u usponu, bio je u braku sa glumicom Samantom Luis, sa kojom je dobio sina Kolina i kćerku Elizabet.


Poslije tri godine braka, 1981, na setu serije Bosom Buddies upoznao je Ritu Vilson, američku glumicu grčkog i bugarskog porijekla, a putevi su im se ponovo ukrstili 1985, kada su snimali film Volunteers.


– Kad smo se upoznali, odmah smo se složili – rekla je Vilsonova prije nekoliko godina u razgovoru s Keli Klarkson i otkrila koji je bio njen prvi utisak o Hanksu.


– Prije svega, ja volim kad neko dobro priča priče. Ako mi neko ispriča dobru priču, to mi se dopadne… Volim to. A on me stalno zasmijava. On odlično priča priče – zaključila je.

 

 
Kako je počela ljubav Toma Hanksa i Rite Vilson?


Međutim, kada su se tek upoznali, nije se desilo. Prilikom njihove druge saradnje, međutim, hemija više nije mogla da se obuzda.


– Rita i ja smo se samo pogledali i – bum – to je bilo to – priznao je glumac za GQ. – Pitao sam Ritu je li i njoj ovo ono pravo, a to jednostavno nije moglo da se negira.
 

Već sljedeće godine Tom Henks i Rita Vilson pojavili su se na premijeri filma "Three Amigos" kao par, iako je on još uvijek bio u braku sa Samantom Vilson, a navodno se od nje razišao ranije.


– U to vrijeme sam bio u braku. Nema tu ničega da se veliča – istakao je jednom prilikom.


U svakom slučaju, Hanks se razveo 1987. Koliko je bio radostan što je njegov brak okončan, Vilsonova je otkrila u jednom nedavnom intervjuu, kada je ispričala da je njenom suprugu ponuđena glavna ulogu u čuvenoj romantičnoj komediji “Kad je Hari sreo Sali”, ali ju je odbio jer je u tom trenutku prolazio kroz razvod i bio van sebe od sreće.


Hanksova prva supruga i majka njegove najstarije djece je, inače, preminula 2002. godine, nakon teške borbe protiv raka kostiju.


Brak Toma i Rite


U aprilu 1988. Rita Vilson i on vjenčali su se, nakon što se glumac krstio u grčkoj pravoslavnoj crkvi zbog nje i njene porodice. Potom su dobili sinove Četa i Trumana, a par je u decenijama koje su uslijedile bio nerazdvojan i jedno drugom najveća podrška u dobru i u zlu.


– Naš odnos je uspio zbog tajminga, zrelosti i naše spremnosti da imamo blisku vezu – rekao je glumac u intervjuu koji je dao Opri Vinfri. 


– Kad sam se oženio Ritom, pomislio sam: “Ovo će zahtijevati neke promjene s moje strane”. Neću poreći da je provođenje bilo dio našeg pronalaženja, ali naša veza nije magija, ne na način na koji se to prikazuje u filmovima. U stvarnom životu, naša veza je konkretna kao to što ja sjedim ovdje. Nije da brak ponekad ne umije da bude pakao. Ali oboje znamo da ćemo mi, bez obzira na sve, biti jedno s drugim – i proći ćemo kroz to – zaključio je.

 

(Azra/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI