Smatra se nevinim

Slomljeni glumac briznuo u plač kad je čuo presudu: Sudili mu za ubistvo, pred njim je najteži period

Showbizz 13.07.24, 13:07h

Slomljeni glumac briznuo u plač kad je čuo presudu: Sudili mu za ubistvo, pred njim je najteži period
Glumac je oslobođen optužbi, a otpočetka je govorio kako se smatra nevinim

 

 

Glumac Alec Baldwin bio je optužen za ubojstvo iz nehaja nakon što je na setu filma 'Rust' 2021. upucao snimateljicu Halynu Hutchins. Suđenje je trajalo nekoliko dana, a danas je izrečena presuda. Aleca je u sudnici bodrila njegova supruga Hilaria Baldwin, koja je jedva dolazila do zraka dok je slušala riječi sutkinje. Znala je da mu prije 18 mjeseci zatvori ako ga proglase krivim. 

 

Na suđenju su ga zastupali Luke Nikas i Alex Spiro. Ovaj potonji je ranije zastupao Elona Muska, Jay Z-ja i mnoge druge zvijezde pa se vjerovalo da će i Alecu pomoći. I uspio je. Sutkinja ga je proglasila nevinim, a shrvani glumac skinuo je naočale i počeo plakati. Njegova Hilaria maramicama je brisala suze, grlila i ljubila supruga.

 

Glumac je oslobođen optužbi, a otpočetka je govorio kako se smatra nevinim. Na setu filma Alec je pucao iz pištolja, u kojem su trebali biti umjetni metci. Ipak, jedan je usmrtio snimateljicu, a Baldwin je tvrdio da nije znao da je u pištolju pravi metak. Nakon te tragedije, paparazzi su izbezumljenog Aleca pratili u stopu, prenosi Story.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI