ko je u pravu

Holanđani bijesni: Revolt zbog njemačkog sudije Felixa Zwayera i penala za Englesku, traže sankcije!

Sport 11.07.24, 11:55h

Holanđani bijesni: Revolt zbog njemačkog sudije Felixa Zwayera i penala za Englesku, traže sankcije!
Mogu zahvaliti Felixu Zwayeru. Stvarno ga treba staviti na crnu listu. Strašno... - navodi bivši holandski reprezentativac Pierre van Hooijdonk te pozvao i sankcionisanje Zwayera

 

 

Engleska je u finalu Evropskog prvenstva po drugi put u nizu. Izabranici Garetha Southgatea uspjeli su u polufinalu preokretom pobijediti Holandiju sa 2:1 te se izborili za okršaj sa Španijom u finalu. Holanđani su vrlo rano poveli golom Xavija Simonsa, ali je Harry Kane uzvratio iz jedanaesterca. Taman kad su svi mislili da će se ići u produžetke, Ollie Watkins je pogodio u 90. minuti.

 

Ipak, mnogi smatraju kako je penal dosuđen Engleskoj prilično kontroverzan. Kontakt Kanea i Denzela Dumfriesa nije uopće upitan, ali je do njega došlo nakon što je Kane pucao ka golu. Sudija Felix Zwayer je, nakon pregleda snimke, odlučio dosuditi penal.

 

- Sudija je otrčao u svlačionicu istog trenutka kada je označio kraj utakmice, mislim da to jako puno govori - bio je kritičan ka Zwayeru kapiten Holandije i zvijezda Liverpoola Virgil Van Dijk.

 

Čak su i bivši bivši engleski reprezentativci Jamie Carragher i Gary Neville kritikovali Zwayerovu odluku, a mišljenje dijeli i bivši holandski reprezentativac Pierre van Hooijdonk te pozvao i sankcionisanje Zwayera.

 

- Mogu zahvaliti Felixu Zwayeru. Stvarno ga treba staviti na crnu listu. Strašno. Također u drugom poluvremenu... sudio je faul u duelu sa Codyjem Gakpom, gdje je jednostavno ponovno zasvirao, deset metara od linijskog sudije. To su trenuci koji su bili ključni u ovoj utakmici. Možemo o tome nadugo, ali ako ćete dosuditi penal za ovo, onda biste mogli imati njih osam na mjestu u finalu. Stvarno strašno - rekao je Van Hooijdonk.

 

(DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI