širok izbor na tržištu

Testiran veliki broj papirnih ubrusa: Evo koji se najviše isplati, a koji najmanje

Auto & Dom 10.07.24, 12:56h

Testiran veliki broj papirnih ubrusa:  Evo koji se najviše isplati, a koji najmanje
Natpisi na pakiranjima često nisu od pomoći jer na nekima nedostaju osnovni podaci poput broja listića ili dužine role u pakovanju

 

 


Papirnati ubrusi su neizostavan dodatak gotovo svakoj kuhinji, kao i nekim drugim prostorijama doma, pružajući brzo i učinkovito rješenje za čišćenje i održavanje higijene. Koriste se za mnoge svrhe, uključujući brisanje prolivenih tekućina, čišćenje radnih površina, sušenje voća i povrća, upijanje viška ulja iz hrane te održavanje ruku čistima tokom kuhanja.

 

Međutim, s obzirom na širok izbor na tržištu, odabir pravog papirnatog kuhinjskog ručnika može biti izazovan zadatak. Police trgovina u zemlji su pretrpane ovim proizvodom, nudeći mnoštvo izbora različitih vrsta, od jednostavnih klasičnih rola do onih jumbo.

 

Natpisi na pakiranjima često nisu od pomoći jer na nekima nedostaju osnovni podaci poput broja listića ili dužine role u pakovanju. S druge strane, postoje i pakiranja koja imaju apsolutno sve potrebne podatke, uključujući mjere pojedinog listića.

 

Na tržištu postoje razne vrste papirnatih kuhinjskih ubrusa. Najčešće su dvoslojni ili troslojni, a dolaze u raznim pakiranjima - od standardnih pojedinačnih rola dužine oko 10 metara pa sve do jumbo rola koje mogu imati i preko sto metara. S obzirom na izbor, kupci se često pitaju koji je najbolji i najisplativiji.

 


Portal Index.hr. testirao je 25 papirnatih ubrusa  različitih proizvođača i testirali ih. Analizirano je  sve - od cijene, dužine papira, broja slojeva, sposobnosti upijanja i čvrstoće papira do isplativosti. U nastavku možete vidjeti naše dojmove o svakom papirnatom ručniku, ovisno o kategoriji u koju spada, a na dnu teksta nalazi se tablica sa svim relevantnim podacima.

 

 


Perfex Deluxe


Cijena: 1.69 eura

 

Pakiranje otkriva da u sebi sadrži dvije role, da je papir troslojan i napravljen od 100% celuloze te gdje je proizveden (Srbija), i to je sve. Prema  mjerenju, jedna rola ima 42 listića i dužinu od 9.66 metara. Ovaj kuhinjski papirnati ubrus je solidan. Nije pretjerano mekan, ali dobro upija. Jedina zamjerka je što su role dosta male, pa ne možemo reći da je to ručnik koji će dugo trajati.

 

K-Classic Saugstark 


Cijena: 1.49 eura

 

Pakiranje je vrlo jednostavno, a na njemu su navedene sve bitne informacije za kupca. Papir je izrađen od 100% celuloze, troslojan je, a u pakiranju se nalaze 2 role s po 50 listića po roli, ukupne dužine oko 11 metara. Također su navedene dimenzije listića, gramaža te mjesto proizvodnje (Slovačka).

 

Ovaj papir nema mirisa i, s obzirom na cijenu, ispao je pozitivno iznenađenje. Papir je solidne kvalitete, nije tanak, nije ni premekan ni pregrub, već neka zlatna sredina. Dobro čisti i upija te bi većina kupaca mogla biti zadovoljna s njim.

 

Teta Violeta Economy Super Soft


Cijena: 1.75 eura


Za razliku od prethodnog papirnatog ručnika, pakiranje ovog ne otkriva puno informacija o njemu. Navedeno je da je napravljen od 100% celuloze i da je dvoslojan, ali nema podataka o broju listića ili dužini role. No navedena je zemlja podrijetla - Bosna i Hercegovina. 

 

 Ovaj papir ima 50 listića po roli, a jedna rola je dugačka oko 12 metara. Ovaj papirnati ubrus  nema mirisa, a u ruci je mekan i ugodan. Zadovoljavajuće upija i briše, no nije prikladan za jače čišćenje, već je primjereniji za lakše zadatke.

 

Zewa Premium Flexisheets


Cijena: 2.55 eura

 

Zewa na pakiranju ima sve potrebne informacije, uključujući to da sadrži dvije role, od kojih svaka ima 140 listića koji se mogu po pola otrgnuti. Listići su dvoslojni, a dužina jedne role je oko 16.5 metara. Zemlja porijekla je Austrija. 

 

Zgodno je što se po potrebi može otrgnuti polovica jednog listića papirnatog ručnika, što smanjuje otpad. Papir je nešto tvrđi na dodir, ali nije neugodan za brisanje ruku i slične zadatke. Listići se lako trgaju, dobro briše i upija. Solidan izbor.

 

Nastavak teksta čitajete na linku.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI