ogromne cifre

Poznati menadžer progovorio o krizi na estradi i paprenim honorarima pjevača: Neki ne opravdavaju svoju cijenu!

Showbizz 06.07.24, 11:38h

Poznati menadžer progovorio o krizi na estradi i paprenim honorarima pjevača: Neki ne opravdavaju svoju cijenu!
On, kada je riječ o menadžerskom dijelu posla, zastupa čak oko 20 pjevača

 

 

 


Kako saznaje Telegraf.rs, već se nekoliko klubova u Evropi zatvorilo jer više ne mogu da pokriju ogromne troškove i honorare koje su pjevači podigli u nebesa u poslednjih oko godinu dana.

 

Ovo je tema o kojoj se mjesecima govori, ali do skoro niko nije javno istupio i podjelio da su menadžeri i vlasnici lokala u ozbiljnim problemima, zbog cifri koje pjevači i njihov menadžment traže, a koje rijetko ko više može da pokrije.

 

Međutim, istupili su javno iz poznatog kluba "Plitvice" u Inđiji, na čijem je Instagram profilu menadžer iznio niz objava, u kojima je čak i precizno navodio imena pjevača koji su postali preskupi, onih koji su neisplativi i slično.

 

Tim povodom Telegraf je  kontaktirao jednog od najpoznatijih estradnih menadžera i suvlasnika brojnih lokala po Srbiji, Gorana Lečića Leku.

 

On, kada je riječ o menadžerskom dijelu posla, zastupa čak oko 20 pjevača.

 

- Generalno, krizna situacija je trenutno na globalnom nivou... To je prvi problem, gde ljudi sve manje imaju para. Ovo nije primarna stvar ljudima u životu, nego sekundarna i onda naravno da se uvijek, kad je globalna kriza, osjeća po toj nekoj neprimarnoj stvari. Druga stvar je... Pjevač može da bude skup i sa 1.000 eura, ako ne zadovoljava na tržištu i ako nije obostrani interes. Tako da, sve je u zavisnosti od pjevača do pjevača - počeo je Goran.

 

- Sad ima pjevača koji su skupi, a ne zadovoljavaju trenutno tu svoju cijenu, pa se onda možda kroz to ispoljava, ali sad ne mogu ja da kažem ko je skup ko nije. Generalno mislim da je prvi i osnovni problem ta globalna kriza, gdje ljudima nije primarna stvar da izađu i da se provedu, nego imaju neke bitnije stvari. A, kad je kriza, onda se to najviše ispoljava - istakao je Lečić.

 

Kaže, neizvesno je kako će biti od jeseni.

 

- Videćemo kakva će jesen da bude, ljeto kao ljeto mislim da će da bude okej u smislu da će da bude dobro obostrano, i za pjevače i za vlasnike klubova, ali jesen ćemo videti. To je nepoznanica kako će da bude i kažem vam, problem je kad dođe pjevač i nije dvosmjerna ulica, nije obostrana korist, da je vlasnik kluba zaradio i pjevač da je zaradio. Eto, i onda se to dešava, da neki pjevači drže cijenu, a u klubu to ne zadovoljava vlasnika, u smislu zarade vlasnika - tvrdi Leka za Telegraf.rs.

 

Otkrio je i svoje  mišljenje, na osnovu čega se formira cijena pjevača.

 

- Cena pjevača bi trebala da se formira baš na osnovu ovoga što sam rekao, da bude isplativo i vlasniku kluba i pjevaču, tako da treba na osnovu toga formirati cijene. Ali, jednostavno desilo se da nekako ta promjena cijene u poslednje vreme... To je krenulo nekako lančano, ono... neki pjevači su digli cijenu, pa su drugi vidjeli od tih, i eto tako je nekako to krenulo... Ali, videćemo kažem vam, uvijek vodim računa prvenstveno što se tiče mojih saradnika, pjevača, to mogu da kažem da uvijek sa klubovima imam taj fer i korektan odnos, da dogovorim cijenu i ako se desi da ne bude to zadovoljavajuće, uvijek smo tu da iskorigujemo i da napravimo da bude obostrano. Tako da ja mogu da pričam što se tiče moje firme, mojih saradnika i mojih pjevača. Slobodno mogu da kažem da u odnosu na dogovorenu cijenu koju smatramo da je za jednog pjevača, ako to zadovoljava i ako nije to obostrana korist, u tom trenutku mi korigujemo tu cijenu i onda napravimo da to bude svima u redu, zarad dalje saradnje i zarad toga da taj klub radi i dalje, da opstane, da imamo svi koristi ubuduće.

 

Leka smatra da je uzrok dizanja cena - inflacija.

 

- Naravno, naravno. Prvenstveno ta globalna kriza, inflacija... Kako su se pomjerale cijene, onda su i pjevači krenuli za tim, ali jednostavno nije vrijeme sad bilo za tim i evo zato je došlo to na naplatu. Videćemo šta i kako će da bude. Kažem vam, mislim da će ljeto da bude u redu i da će to da bude dobro i što se tiče klubova i pjevača, ali jesen ćemo videti kako će to da bude... prvenstveno zato što se broj klubova po inostranstvu dosta smanjio i samim tim i tržište se smanjilo za pjevače, pa ćemo vidjeti kako će to da se odvija.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI