zvanično objavljeno

Sarajevski 'čarobnjak' je najslušaniji muzičar u Hrvatskoj! Ni ultrapopularna Aleksandra Prijović ga nije uspjela prestići

Showbizz 05.07.24, 15:40h

Sarajevski 'čarobnjak' je najslušaniji muzičar u Hrvatskoj! Ni ultrapopularna Aleksandra Prijović ga nije uspjela prestići
Treće, četvrto i peto mjesto zauzeli su redom Aco Pejović, Zdravko Čolić i Aca Lukas

 

 

Hrvatski ZAMP objavio je godišnji izvještaj za 2023. godinu o najslušanijim izvođačima, odnosno onima koji su prodali najviše ulaznica. 


Na čelu pomenute liste suvereno stoji poznati bh. autor Dino Merlin.
 

Drugo mjesto zauzima Aleksandra Prijović, koja je postala u posljednje vrijeme regionalni fenomen na čijoj se turneji rasprodaju dvorane širom Balkana.


Treće, četvrto i peto mjesto zauzeli su redom Aco Pejović, Zdravko Čolić i Aca Lukas.


Što se tiče muzičara iz Hrvatske najviše prodanih ulaznica je imao Gibonni, a njega slijede Doris Dragović, Dalmatino, Prljavo Kazalište, Goran Bare & Majke te Severina.


Najuspješniji izvođači na streaming platformama u Hrvatskoj su Grše, Husein Hasanefendić Hus, Ivo Jagnjić, a potom i Marko Perković Thompson.


Inače, ZAMP je stručna služba zaštite autorskih muzičkih prava u Hrvatskoj, a svake godine objavljuju podatke o prodaji i zaradi kako domaćih, tako i stranih izvođača.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI