raznolik program

Nacionalni park 'Una' i grad Bihać bit će predstavljeni u okviru Baščaršijskih noći

Kultura 02.07.24, 16:24h

Nacionalni park 'Una' i grad Bihać bit će predstavljeni u okviru Baščaršijskih noći
Sam doticaj Istoka i Zapada, starog i novog vidljiv je na svakom koraku. Prirodne ljepote i ukusna hrana nešto je što se ovom gradu ne može osporiti


 


U okviru Festivala "Baščaršijske noći", u srijedu, 3. jula će u atriju sarajevskog Bosanskog kulturnog centra biti upriličena promocija rijeke Une i grada Bihaća, uz muzički i gastronomski program tog kraja.


Tom prilikom predstavit će se JP Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać, Turistička zajednica Grada Bihaća i Turistički klaster Una – Sana, te muzički bend „The Babe Barbarella“ poznat po obradama svjetskih i domaćih hitova.


- Nacionalni park „Una“ je raj za ljubitelje aktivnog turizma, prirode i adrenalina. Možete ga posjetiti tokom cijele godine, ali najbolji doživljaj ove vodene čarolije je u proljetnom i ljetnom periodu. Jedini je nacionalni park u FBiH, prostire se teritorijom grada Bihaća u obuhvatu od 19.800 hektara – poručuju BKC KS.


Turistička zajednica Grada Bihaća predstavlja grad na rijeci Uni, smješten na izuzetno povoljnom položaju koji je oduvijek bio raskrižje važnih puteva. Sam doticaj Istoka i Zapada, starog i novog vidljiv je na svakom koraku. Prirodne ljepote i ukusna hrana nešto je što se ovom gradu ne može osporiti.


Turistički klaster Una-Sana osnovan je 2017. godine u Bihaću s ciljem uvezivanja djelatnika/članica iz realnog sektora, a koji su nositelji pružanja turističkih usluga i razvoja turizma na području Unsko-sanskog kantona.

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI