ministar unutrašnjih poslova ks

Katica na Širokači: Ovo je porodična tragedija, pitanje je šta je tu policija mogla uraditi

Hronika 28.06.24, 11:15h

 Katica na Širokači: Ovo je porodična tragedija, pitanje je šta je tu policija mogla uraditi
Istakao je da ih zabrinjava činjenica da je došlo do smrti građana

 

 

 


Pustit ćemo policiju da rade svoj posao, dobro je da su tu bili za veoma kratko vrijeme, kao i naši vatrogasci koji su spriječili dalje širenje požara, kazao je on

 

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, stigao je na mjesto gdje se sinoć dogodila tragedija u sarajevskom naselju Širokača.

 

- Sinoć je policija dobila obavještenje da je ovdje došlo do eksplozije i požara. Odmah su izašli na teren i preuzeli aktivnosti u skladu sa svojim nadležnostima. Za više informacija o tome šta se ovdje desilo treba sačekati nadležno tužilaštvo i Upravu policije, rekao je Katica, prenosi Oslobođenje.

 

Istakao je da ih zabrinjava činjenica da je došlo do smrti građana.

 

- Pustit ćemo policiju da rade svoj posao, dobro je da su tu bili za veoma kratko vrijeme, kao i naši vatrogasci koji su spriječili dalje širenje požara, kazao je on.

 

Na pitanje novinara o pogoršanoj sigurnosnoj situaciji na području Kantona Sarajevo, Katica je rekao da je riječ o "izdvojenim slučajevima koji imaju posebne karakteristike.

 

- Oni ni po čemu nisu povezani. Očigledno je da se radi o nečemu što je porodične prirode, pitanje je koliko je tu policija mogla preventivno djelovati. Ne možete nikada biti sigurno da ste u potpunosti prevenirali ovakva krivična djela, posebno neke porodične tragedije koje imamo, poručio je Katica.

 

Kada je riječ o informacijama da je sinoć na Širokači došlo do neke vrste talačke krize, Katica je kazao da o tome nema informacija.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI