NOVI DETALJI

Vlasnik streljane priznao da je lagao o Kosti Kecmanoviću, dječaku koji je napravio masakr u Ribnikaru

Hronika 25.06.24, 20:11h

Vlasnik streljane priznao da je lagao o Kosti Kecmanoviću, dječaku koji je napravio masakr u Ribnikaru
Sporazum će biti predan Višem sudu u Beogradu na potvrdu

 

Više javno tužiteljstvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivnje s okrivljenim predsjednikom i odgovornom osobom sportskog kluba "Partizan Practical Shooting". On je priznao da je u julu 2023. godine lažno svjedočio tokom ispitivanja u Tužiteljstvu. Kažnjen je kućnim pritvorom.

 

Okrivljeni R. I. je dobrovoljno povukao lažni iskaz pred Višim sudom u Beogradu, koji je dao tokom ispitivanja 14. jula prošle godine, u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića zbog teških djela protiv opće sigurnosti.

 

Sada je naveo da je majka dječaka Miljana Kecmanović bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.


Vlasnik je prvo tvrdio da dječak ubica nije pucao u njegovoj streljani. 

 

Prema sporazumu, R. I. će biti osuđen na pet mjeseci kućnog pritvora, objavilo je tužiteljstvo. Također, okrivljeni će platiti troškove kaznenog postupka, u iznosu koji odredi sud.

 

Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donesena na temelju ovog sporazuma.

 

Sporazum će biti predan Višem sudu u Beogradu na potvrdu.

 

Prema ocjeni Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu, okrivljeni R. I. je 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz na glavnom pretresu pred Višim sudom, koji je u skladu s ostalim dokazima.

 

Suđenje se nastavlja protiv Vladimira Kecmanovića, Miljane Kecmanović, roditelja dječaka, i N. M., instruktora u streljani.

 

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/af)

 

 

BLIN
KOMENTARI