ŠTA VI MISLITE

Iako je ultra popularna i mnogi žude da je isprobaju, i žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu

DEPO PLUS 23.06.24, 16:06h

Iako je ultra popularna i mnogi žude da je isprobaju, i žene i muškarci tvrde da je ovo najgora poza u seksu
Rasprava o ovoj temi povela se i na popularnoj platformi Reddit, a mišljenja ženskih i muških korisnika pokazala su da, uprkos razvikanosti, ova poza zapravo uopšte nije popularna

 

 


Provedene su brojne ankete na temu seksualnog zadovoljstva, a među njima su najčešće one o najboljim i najgorim pozama u seksu. Vjerovali ili ne, izgleda da se i žene i muškarci slažu po pitanju toga koja zaslužuje prvo mjesto u potonjoj kategoriji.


Naime, mnoga istraživanja pokazala su da oba spola najmanje vole famoznu pozu 69. To je poza u kojoj partneri jedno drugome simultano pružaju oralno zadovoljstvo, a kritičari je opisuju kao vrlo kompliciranu, teško izvedivu i ne pretjerano ugodnu.


Naoko nebitni fizički čimbenici poput razlike u visini partnera veoma utječu na izvedbu. Oba spola također kažu kako je vrlo teško fokusirati se na pružanje zadovoljstva partneru u trenutku kada primate zadovoljstvo. I godine utječu na popularnost ove poze pa je tako mlađi ispitanici vole više od starijih.


Rasprava o ovoj temi povela se i na popularnoj platformi Reddit, a mišljenja ženskih i muških korisnika pokazala su da, uprkos razvikanosti, ova poza zapravo uopšte nije popularna.

 

(Azra/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI