ubjedljiva pobjeda u Dortmundu

Portugal potopio Turke (0:3) i osigurao plasman u osminu finala Evropskog prvenstva

Sport 22.06.24, 19:55h

Portugal potopio Turke (0:3) i osigurao plasman u osminu finala Evropskog prvenstva
Obje ekipe su ovu utakmicu dočekale sa po tri poda. Turska je prethodno savladala Gruziju (3:1), dok je Portugal nakon preokreta i dramatične završnice bio bolji od Češke (2:1)

 

Drugi susret drugog kola grupe F Evropskog prvenstva u nogometu odigran je u Dortmundu između Turske i Portugala.

 

Reprezentacija Portugala u ovom duelu nadigrala je Tursku i odnijela ubjedljivu pobjedu od 0:3, što je dovodi na prvo mjesto na tabeli. 


Inače, obje ekipe su ovu utakmicu dočekale sa po tri poda. Turska je prethodno savladala Gruziju (3:1), dok je Portugal nakon preokreta i dramatične završnice bio bolji od Češke (2:1).

 

Prvi pogodak postigao je Silva u 21. minuti utakmice, a samo 0sam minuta kasnije defanzivac Turske Akaydin pravi glupost u pokušaju da loptu dobaci do golmana, no umjesto toga postiže autogol i dovodi Portugal u vodstvo od 0:3. 


Sa ovim rezultatom otišlo se na odmor, a u drugom poluvremenu Ronaldo je sjajno uposlio Fernandesa koji je postigao gol za 0:3. Igrala se 56. minuta utakmice.

 

Ove dvije reprezentacije do sada su odigrale devet utakmica. Portugalci su slavili sedam puta, dok je Turska pobijedila dvije zvanične utakmice. Zanimljivo je da do sada između njih nije bilo neriješenih utakmica.

 

Nakon ove pobjede, Portugal je prvi i već je osigurao plasman u nokaut fazu, dok je Turska drugoplasirana sa tri boda i za dalji plasman će joj biti dovoljan remi protiv Češke u posljednjem kolu. Češka i Gruzija nakon dva kola imaju po bod.

 

U posljednjoj utakmici dana, kojom će biti završeno drugo kolo EP-a od 21 sat igraju Belgija i Rumunija

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI