ODGOVORIO MURPHYJU

Dodik sve brutalniji: 'Kauboju, Ti se opsesivno baviš sa mnom јer sam bitan i važan... Goodbye, nebitan si i nevažan!'

Front 22.06.24, 12:35h

Dodik sve brutalniji: 'Kauboju, Ti se opsesivno baviš sa mnom јer sam bitan i važan...  Goodbye, nebitan si i nevažan!'
E, i to dočekah, da se saglasim s Marfiјem. "BiH se kreće u pogrešnom smјeru", reče on. Kauboјu, dok god ti budeš držao volan, nezadrživo јurimo u propast. Dobro јe da si to i ti konačno primiјetio - poručio je Dodik putem društvenih mreža

 

 

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik odgovorio je mbasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Michaelu Murphyju te mu poručio da dok god on "drži volan, BiH juri u propast".


- E, i to dočekah, da se saglasim s Marfiјem. "BiH se kreće u pogrešnom smјeru", reče on. Kauboјu, dok god ti budeš držao volan, nezadrživo јurimo u propast. Dobro јe da si to i ti konačno primiјetio - poručio je Dodik putem društvenih mreža.


Zaključio je i da se Murphy "opsesivno bavi njim" te pojasnio:


- Ti se opsesivno baviš sa mnom јer sam bitan i važan. Nemam vremena da se bavim tobom јer si nebitan i nevažan. Goodbye - poručio je Dodik.

 


Podsjećamo, američki ambasador Michael Murphy poručio je sinoć na konferenciji 15. Dani BHAAAS-a da se BiH kreće u pogrešnom smjeru, a zasluge za to velikim dijelom pripisao Miloradu Dodiku.


- Plan gospodina Dodika za “mirno razdruživanje” Republike Srpske od BiH opasna je fantazija, nezakonita je i predstavlja prijetnju suštinskim interesima SAD u BiH. Ona je također prijetnja mirnoj, prosperitetnoj i demokratskoj budućnosti unutar evro-atlantskih institucija koju ljudi u BiH žele i zaslužuju - kazao je, između ostaloga, Murphy.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI