novi skandali

EURO: UEFA otvorila istragu protiv Hrvatske i Albanije

Sport 21.06.24, 11:09h

EURO: UEFA otvorila istragu protiv Hrvatske i Albanije
Ranije je srpski nogometni savez (FSS) poslao pismo UEFI u kojem traži da reprezentacije Hrvatske i Albanije budu kažnjene zbog sramotnog skandiranja navijača

 

 

UEFA je objavila na svojim stranicama vijest kako je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog događanja s utakmice između tih reprezentacija u srijedu u Hamburgu.

 

"U skladu s člankom 31(4) UEFA-inih Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA-in inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tijekom utakmice grupne faze UEFA Europskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. lipnja 2024. godine u Hamburgu", stoji u priopćenju UEFE, prenosi Hina.

 

Ranije je srpski nogometni savez (FSS) poslao pismo UEFI u kojem traži da reprezentacije Hrvatske i Albanije budu kažnjene zbog sramotnog skandiranja navijača.

 

UEFA je već kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) s 87.875 eura zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici 1. kola skupine B UEFA Europskog prvenstva između Španjolske i Hrvatske koja je odigrana u Berlinu 15. lipnja.

 

 

(FENA/af)

 

BLIN
KOMENTARI