Mlada sportistkinja

Upitan nastup Iman Drugović na svjetskom prvenstvu zbog nedostatka finansijskih sredstava

Sport 21.06.24, 10:28h

Upitan nastup Iman Drugović na svjetskom prvenstvu zbog nedostatka finansijskih sredstava
Drugović bi trebala nastupiti u sklopu reprezentacije BiH, a ispred svog kluba, KBS "Radnički" Lukavac, u disciplini kick light do 55 kg

 

 

 


Mlada bosanskohercegovačka sportistkinja Iman Drugović mogla bi ostati bez učešća na Svjetskom WAKO prvenstvu u kik boksu koje se od 23. augusta do 1. septembra održava u Mađarskoj, iako je dobila poziv u reprezentaciju.

 

Razlog je nedostatak finansijskih sredstava za njen odlazak i boravak u Mađarskoj. 

 

Drugović bi trebala nastupiti u sklopu reprezentacije BiH, a ispred svog kluba, KBS "Radnički" Lukavac, u disciplini kick light do 55 kg.

 

- Nažalost, trenutna ekonomska situacija učinila je gotovo nemogućim pronaći sponzore koji bi podržali mlade takmičare na ovakvim velikim događajima. Mi, kao klub, smo prije svega počastvovani prilikom da naša članica uzme učešće na takmičenju ovog kalibra, a svakako polažemo nade da će u najboljem svjetlu prikazati boje naše zemlje i ostvariti što bolji plasman. Krajnji rok za prijavu na takmičenje je 16. august, a mi bismo voljeli da što ranije otpočnemo pripreme za odlazak i riješimo administrativne procese, kako bi sav fokus mogao biti na Iman i njenom treningu - saopćeno je iz KBS Radnički.

 

Pozvali su institucije i društveno odogovrne kompanije da sufinansiranjem odlaska mlade sportistkinje omoguće njen nastup na ovom značajnom takmičenju.

 

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) je svjetski priznata kik boks organizacija koja broji više od 120 pridruženih zemalja sa svih pet kontinenata i glavno je upravljačko tijelo odgovorno za razvoj kik boksa širom svijeta.

 

- Kik boks je iznimno popularan sport, a u našem slučaju je i način života, te su ovakva takmičenja vrhunac naših zalaganja. WAKO za cilj ima stavljanje u fokus mladih, te je ovo takmičenje prilika na kome će mladi pokazati svoje vještine, talente i osobnosti, a najbolji će biti nagrađeni za sav teški rad koji su uložili u svoje pripreme - navode iz kluba.

 

Svi koji žele sufinansirati Iman Drugović za ovo veliko takmičenje mogu se obratiti na mail: [email protected]

 

Reprezentativka Bosne i Hercegovine Iman Drugović nedavno je osvojila zlatnu medalju u disciplini kick light na 17. balkanskom kikboks prvenstvu u Crnoj Gori.

 

 

(FENA/af)

BLIN
KOMENTARI