napeto do zadnjeg trena

Srbija u posljednjoj sekundi dala go i izjednačila sa Slovenijom: Jović donio bod Piksijevoj ekipi!

Sport 20.06.24, 17:12h

Srbija u posljednjoj sekundi dala go i izjednačila sa Slovenijom: Jović donio bod Piksijevoj ekipi!
Slovenija je imala dobru priliku u 80. minuti kada je Karničnik ponovo bio u šansi, ali Srbija je odlučila krenuti na sve ili ništa

 


Fudbalske reprezentacije Slovenije i Srbije remizirale su danas na Allianz Areni rezultatom 1:1


Susret u Minhenu je dobro počeo za Sloveniju. Prvo je Čerin u četvrtoj minuti šutirao sa distance pravo u golmana Rajkovića, a onda je u osmoj minuti Mlakar šutirao sa desne strane, da bi njegov udarac zaustavio golman Srbije.


Nakon toga je uslijedio period mirnije igre, gdje niti jedna ekipa nije napravila neku ozbiljniju priliku, a onda se do naredne šanse čekalo sve do 27. minute, kada je Vlahović šutirao glavom, ali je Oblak odbranio njegov udarac.


Igrala se 31. minuta, kada je viđeno još jedno uzbuđenje pred golom Slovenije, kada nakon kornera za Orlove niko nije natrčao na dobar centaršut, pa je na taj način propala još jedna šansa za ekipu Dragana Stojkovića Piksija


Sedam minuta kasnije je Slovenija imala najbolju priliku u dotadašnjem dijelu susreta. Elšnik je prvo šutirao sa 13 metara i pogodio stativu, a onda se lopta odbila do jednog od njegovih saigrača, koji je poslao loptu preko gola.


U finišu prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti, Mitrović je iz velike blizine loše šutirao, te je poslao loptu pravo u Oblaka, a minut kasnije, isti igrač se odlučio na šut sa petnaestak metara, ali je izblokiran.


Ujedno, to je bila i posljednja šansa u prvom dijelu susreta, kako za jednu, tako i za drugu ekipu, pa se na odmor otišlo kod rezultata 0:0. 


Srbija je u drugom poluvremenu započela s velikom prilikom. Tadić je proigrao Mitrovića koji je izašao sam pred Oblaka, no slovenski golman je sjajno reagirao i obranio zicer.


Slovenija se brzo probudila preko Šeška. Sjajni napadač je uputio snažan udarac s 20 metara, ali je Rajković odlično intervenirao.


Mitrović je imao novu priliku u 65. minuti, no nije bio precizan. U 69. minuti Slovenija je stigla do vodstva.


Gaćinović je pogriješio, što je omogućilo brzoj kontri Slovenije. Elšnik je ubacio loptu, a Karničnik je bio na pravom mjestu i postigao gol za vodstvo Slovenije od 1:0.


Srbija je mogla brzo izjednačiti. U 72. minuti Mitrović je imao veliku šansu, ali je pogodio okvir gola.


Slovenija je imala dobru priliku u 80. minuti kada je Karničnik ponovo bio u šansi, ali Srbija je odlučila krenuti na sve ili ništa.


Na kraju su Orlovi uspjeli izbjeći poraz u posljednjim sekundama. Luka Jović je u 96. minuti zabio gol iz kornera za konačnih 1:1 i osvojio veliki bod za svoju ekipu, prenosi sport1.

 

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI