Ministar sigurnosti

Nešić uoči sjednice o njegovoj smjeni: 'Funkcije su prolazne i nećete me ušutkati...'

Front 20.06.24, 11:58h

Nešić uoči sjednice o njegovoj smjeni: 'Funkcije su prolazne i nećete me ušutkati...'
Prijedlog za njegovu smjenu predložili su poslanici Kluba SDA: Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević

 

 

Aktuelni ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić oglasio se uoči današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni sa pozicije ministra sigurnosti.

 

Nešić je poručio da ga neće ušutkati.

 

- Funkcije su prolazne, ali kako radimo, tako će nas ljudi pamtiti. Ja sam uvijek i uvijek ću govoriti istinu. Istina se mora čuti i znati. Nećete me nikad ušutkati, ma šta god pokušali da uradite - napisao je Nešić na X-u uoči sjednice.

 

Podsjetimo, prijedlog za njegovu smjenu predložili su poslanici Kluba SDA: Šerif Špago, Edin Ramić, Safet Kešo, Amor Mašović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić i Midhat Čaušević.

 

Oni su u obrazloženju inicijative za smjenu Nešića naveli da je on, gostujući 21. maja ove godine u jednoj TV emisiji na TV kanalu sa nacionalnom frekvencijom u Republici Srbiji, na naročito grub način uvrijedio žrtve genocida u Srebrenici i negirao genocid nad Bošnjacima kao činjenicu dokazanu na Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

 

Istakli su da je sve navedeno učinio na brutalno uvredljiv način, “stavljajući žrtve genocida u kontekst vica i nanoseći na taj način njihovim porodicama i cjelokupnoj civiliziranoj javnosti bolne psihološke trauma najvišeg intenziteta”.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI