FOTO i VIDEO/ Kultura na ulice 2024!

Sarajlije uživale: Raspjevana noć ispred Narodnog pozorišta uz Sarajevo Big Band, a kad je zapjevao Puško...

Kultura 19.06.24, 12:30h

Sarajlije uživale: Raspjevana noć ispred Narodnog pozorišta uz Sarajevo Big Band, a kad je zapjevao Puško...
Na programu su izvedeni neki od najvećih hitova Indexa, Kemala Montena, Letu štuke, Crvene Jabuke, Elvisa J. Kurtovića i Plavog orkestra

 

 

 

Sinoć je, u sklopu specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“, na Pozorišnom Trgu Susan Sontag sarajevska publika uživala u spektakularnom koncertu Sarajevo Big Band orkestra kojim je dirigovao maestro Ranko Rihtman. Koncert Sarajevo Big Banda okupio je neke od najznačajnijih bosanskohercegovačkih muzičkih imena poput Davora Ebnera, Ivice Šarića, Zlatana Fazlića – Fazle, Nermina Puškara Puške, Boška Jovića, Renate Kurtalić i Alena Lemeševića.

 

sarajevo-big-bend-kultura-na-ulice-1


Sarajevo Big Band orkestar baštini tradiciju Plesnog orkestra RTV Sarajevo i direktni je nasljednik tog velikog ansambla. Plesni orkestar RTV Sarajevo nažalost, prestao je sa radom tokom ratnih dešavanja nakon 30 godina profesionalnog djelovanja. Sarajevo Big Band je osnovan 2000. godine kada je okupio muzičare Plesnog orkestra RTV BiH koji su u to vrijeme živjeli i radili u gradu. 

 

sarajevo-big-bend-kultura-na-ulice-4


Na programu su izvedeni neki od najvećih hitova Indexa, Kemala Montena, Letu štuke, Crvene Jabuke, Elvisa J. Kurtovića i Plavog orkestra. 


Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

 

 

sarajevo-big-bend-kultura-na-ulice-2


Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.


Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.

 

DEPO Portal donosi vam i video fragment sa sinoćnjeg koncerta, kada je pred publikom zapjevao Nermin Puškar Puško...

 

 

DEPO PORTAL/af)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI