Beograd

Počelo suđenje maloljetnicima koji se terete za ubistvo Đorđa Mijatovića

Hronika 18.06.24, 18:23h

Počelo suđenje maloljetnicima koji se terete za ubistvo Đorđa Mijatovića
Na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svjedoci, javlja Nova.rs, a jedan od optuženih N. Z. je u policiji priznao djelo koje mu se stavlja na teret

 

 

Počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu dvojici maloljetnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su krajem maja ubili Đorđa Mijatovića, brata zamjenika premijera FBiH Vojina Mijatovića.

 

Na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svjedoci, javlja Nova.rs, a jedan od optuženih N. Z. je u policiji priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

 

N. Z. i F. B. se terete da su Đorđu Mijatoviću nanijeli teške tjelesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično djelo prijeti kazna do deset godina maloljetničkog zatvora.

 

- Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku - rekao je izvor portala Nova.rs.

 

Maloljetnici se terete da su Mijatoviću nanijeli šest udaraca u glavu, a koban je bio u sljepočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI