Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije u Trebinju, oglasio se Ivica Dačić

Hronika 18.06.24, 17:00h

Helikopterska jedinica MUP-a Srbije u Trebinju, oglasio se Ivica Dačić
Ocijenio je da je dosadašnji koordinisani rad vatrogasaca-spasilaca iz Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice MUP-a pokazao da to iskustvo, znanje i resursi mogu da se stave na raspolaganje i RS-u u periodu povećane opasnosti od nastanka požara na otvorenom

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zjavio je danas da su pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije, kao i helikopteri, upućeni u bh. grad Trebinje, gdje će biti stacionirani u slučaju izbijanja velikih požara na otvorenom u bh. entitetu Republika Srpska.

 

Dačić je na sastanku delegacije srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova sa Upravom za civilnu zaštitu RS-a i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, rekao da je cilj sprečavanje brzog širenja požara, posebno na nepristupačnim terenima, kao i pružanje pomoći učesnicima u akciji gašenja požara na zemlji, prenio je MUP Srbije u saopštenju.

 

Ocijenio je da je dosadašnji koordinisani rad vatrogasaca-spasilaca iz Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice MUP-a pokazao da to iskustvo, znanje i resursi mogu da se stave na raspolaganje i RS-u u periodu povećane opasnosti od nastanka požara na otvorenom.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI