foto/ ORIGINALNA PROSLAVA

Iznenađenje u zeničkom zatvoru: Pogledajte kako su zatvorenici obilježili Kurban-bajram i oduševili prisutne

Hronika 18.06.24, 14:48h

Iznenađenje u zeničkom zatvoru: Pogledajte kako su zatvorenici obilježili Kurban-bajram i oduševili prisutne
Pohvalno je i pozitivno vidjeti da Zavod uistinu mijenja osuđenike na bolje i da pored vrsnih bravara, pekara, varioca, ima i onih koji su talentovani za glumu. - kazao je direktor Isak

 

 

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici danas je prigodnim programom obilježen veliki blagdan kod muslimana Kurban-bajram.

 

Svečanosti su prisustvovali Uprava Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom, Amir ef. Kaknjo u ime Medžlisa Islamske zajednice u Zenici, te osuđenici.

 

kpz-zenica-predstava-1

 

Ovom prilikom osuđenici su odigrali fragmente iz predstave “Tvrđava” po romanu Meše Selimovića, koju su pripremali u saradnju sa Miroljubom Mijatovićem, dramskim pedagogom, te oduševili sve prisutne.

 

Direktor Isak čestitao je dramskoj sekciji na izvrsnoj predstavi, ali i uputio čestitke povodom blagdana Kurban-bajrama.

 

kpz-zenica-prestava-4

 

-Čestitam svima koji su učestvovali u izradi programa. Pohvalno je i pozitivno vidjeti da Zavod uistinu mijenja osuđenike na bolje i da pored vrsnih bravara, pekara, varioca, ima i onih koji su talentovani za glumu. Želja za promjenom, disciplinovano i odgovorno ponašanje, rad i trud, jedini su načini da se dođe do oporavka ličnosti. Još jednom iskrene čestitke svima koji su učestvovali u realizaciji ovog programa. Ovu priliku koristim da svim vjernicima islamske vjeroispovijesti zaželim sve najljepše povodom velikog blagdana Kurban-bajrama, Bajram šerif mubarek olsun - kazao je direktor Isak, posebno se zahvaljujući hafizu Amiru ef. Kaknjo na dolasku. 

 

Ukazujući na značaj Kurban-bajrama, spremnost da boravak u zatvoru iskoriste kako bi postali bolji ljudi, efendija Kaknjo zaželio je osuđenim osobama da što prije bajrame provode sa svojim najmilijima.

 

img-8353-1

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI