VIDEO/ Sin srbijanskog predsjednika

Poletio pa ga 'hvatali' pripadnici 'Kobri', postoje i snimci: Da li je Danilo Vučić učestvovao u tuči navijača u Njemačkoj?

Hronika 17.06.24, 17:54h

Poletio pa ga 'hvatali' pripadnici 'Kobri', postoje i snimci: Da li je Danilo Vučić učestvovao u tuči navijača u Njemačkoj?
Ono što je privuklo veliku pažnju javnosti jesu video snimci na kojima se navodno vidi sin Aleksandra Vučića Danilo Vučić, koji je želio da se umiješa u sukob, ali su ga u tome spriječili nepoznati muškarci

 

 

Mediji u regionu i Evropi danas pišu da je jučerašnjoj tuči navijača Srbije i Engleske prisustvovao i sin predsjednika Srbije Danilo Vučić u pratnji „Kobri“. Društvene mreže su, takođe, preplavljene snimcima tuče na kojima se, navodno, vidi Danilo koga neki muškarci, za koje se pretpostavlja da su pripadnici elitne jedinice „Kobre“, sprečavaju da se umiješa u sukob.
 

Juče je u mjestu nadomak Gelzenkirhena, u kome se odigrao meč između Srbije i Engleske, izbila tuča navijača dvije reprezentacije neposredno pred početak utakmice.
 

Tuča je izbila u jednom ugostiteljskom objektu, koji je zbog sukoba navijača potpuno demoliran. Letjele su stolice, flaše, krigle, pepeljare… a njemačka policija je brzo reagovala i spriječila dalji sukob.
 

Bilans tuče je nekoliko povrijeđenih i privedenih navijača sa obje strane.


Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju ovdašnje, ali i evropske javnosti, jesu video snimci na kojima se navodno vidi sin Aleksandra Vučića Danilo Vučić, koji je želio da se umiješa u sukob, ali su ga u tome spriječili nepoznati muškarci, za koje se po društvenim mrežama, ali i pojedinim regionalnim i evropskim medijima navodi da su pripadnici „Kobri“ koji su zaduženi za obezbjeđenje predsjednikovog sina.


Na ovom snimku može da se vidi kako se mladić u crnoj majici i bermudama zalijeće kako bi se uključio u sukob, ali mu više muškaraca ne dozvoljava i fizički ga sprečavaju.
 

Na društvenoj mreži X su se pojavile i fotografije, koje su navodno nastale na mjestu događaja, a na jednjoj od njih se zaista vidi mlađi muškarac, koji u najmanju ruku liči na Danila Vučića.


Vijest da se Danilo Vučić vjerovatno nalazio na mjestu incidenta prenijeli su pojedini hrvatski mediji, kao i švedski „Aftonbladet“ koji se u tekstu pod naslovom „U haosu se izdvaja predsjednikov sin“ takođe poziva na snimke sa društvenih mreža na kojima se navodno vidi Danilo Vučić.

 

Do sada se niko iz kabineta predsjednika Srbije niti bilo ko od javnih funkcionera nije oglasio povodom ovog incidenta niti je demantovao ono što se piše po medijima i na društvenim mrežama.
 

Redakcija Danasa je pitala je savjetnicu za odnose sa javnošću predsjednika Srbije Suzanu Vasiljević da li je Danilo Vučić zaista na pomenutim snimcima i da li je uopšte otišao u Gelzenkirhen na Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali do objave ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.
 

Podsjetimo, na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Danilo Vučić je na tribinama uslikan sa Aleksandrom Vidojevićem zvani Aca Rošavi i Borisom Karapandžićem, koji su bili povezani sa Belivukovim klanom, koji su višestruko osuđivani za teška krivična djela.

 

 

tuca-navijaca-u-njemackoj

BLIN
KOMENTARI