video/Ponijela ih pjesma pa pretjerali

Masovna tuča na SNSD žurci za mlade, PDP poručuje: Pogažena su sva načela i normalizuje se opijanje omladine uz vulgarne tekstove

Front 14.06.24, 16:16h

Masovna tuča na SNSD žurci za mlade, PDP poručuje: Pogažena su sva načela i normalizuje se opijanje omladine uz vulgarne tekstove
-Da li je normalno da dva ljekara organizuju žurke sa neprimjerenim sadržajem za mlade na kojim se toči besplatan alkohol?, pita Vukmanović

 

 

U prostorijama SNSD-a u Banjaluci nedavno je održan koncert na kome je izbila opšta tuča, piše BN.


Kako se tvrdi to se desilo na nedavnom koncertu mlade pjevačice Teodore Džehverović, koji je održan u organizaciji, šefa banjalučkog SNSD-a Vlada Đajića, koji je i direktor banjalučkog Kliničkog centra i poslanik te stranke u NSRS.


Ovo nije prvi put da se u Multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca, gdje su prostorije Gradskog odbora SNSD-a, održavaju koncerti regionalnih zvijezda i često na njima bude i incidentnih situacija.


Ovaj posljednji se pretvorio u masovnu tuču, kao što se vidi na video snimku, piše BN:

 

 

Naravno, nadležni o ovom slučaju se nisu oglašavali.


Ovim povodom danas su se oglasili iz PDP-a, poslanice u NSRS, Tanja Vukomanović i Mirna Savić Banjac


One pitaju Vladu Republike Srpske šta jedan funkcioner još treba da uradi da bi bio smijenjen sa funkcije koju obavlja i da li ko može da zaustavi moralno posrnuće društva u kome ljekari promovišu konzumaciju alkohola među maloljetnicima. 


-Da li je normalno da dva ljekara organizuju žurke sa neprimjerenim sadržajem za mlade na kojim se toči besplatan alkohol?


Da li je normalo da ljekari promovišu takve obrasce ponašanja i organizuju  žurke na kjima često dolazi do nasilja, a prema riječima omladine na tim koncertima često reaguje i hitna pomoć zbog trovanja alkoholom?


To se sve dešava u centru grada i nijedna institucija ne reaguje? Da li ćemo oguglati i na ovo moralno posrnuće? Društvenim mrežama kruže snimci nasilja iz multimedijalne sale SNSD, sale najveće političke partije u najvećam gradu Republike Srpske, kakve to vrijednosti promovišu? – rekla je Vukomanović.


Dodaje da žurke i zabave postoje oduvijek, da se o muzičkom ukusu ne raspravlja, ali da se zna gdje je mjesto takvim događajima, te da iza događaja stoje institucije ili da stvar bude još apsurdnija, stoje ljekari.


- To je čovjek koji priča viceve o svom osoblju, koji javno zagovara uzimanje mita, čovjek koji je rekao da ljekari ne prave pragove da se ispod može gurnuti koverta. To što on radi uopšte nije smiješno, posebno ako shvatimo da se radi o ljudima koji upravljaju našim životima i koji promovišu jedan obrazac ponašanja koji gledaju naša djeca.


Ovim putem pozivam Vladu Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo porodice omladine i sporta i Ombudsmana za dječija prava da reaguju. Pitam ministra zdravlja da li je njemu normalno da jedan ljekar organizuje žurke na kojima se djeca truju alkoholom? Sigurna sam da nema ništa dobro da kaže o tome– pitala je ona.


Poručuje da osim kršenja svih zakonskih načela, ovdje su pogažena i moralna načela, u kojoma se normalizuje opijanje omladina uz vulgarne tekstove.


-Do sada su mladi prilazili SNSD zbog zapošljavanja, sada ih privlače besplatnim alkoholom, dakle tonemo još dublje. Osim što je u sukobu sa zakonom, ovakvo ponašanje je u ozbiljnom sukobu sa moralom i vodi nas u jedan potpuno izvrnut sistem vrijednosti. Ako se ovaj obrazac ponašanja proširi na čitavu Republiku Srpsku, imaćemo ozbiljan problem sa sistemom vrijednosti kod mladih, jer ako ljekari poručuju da je dobro opijati se dok ne dođe do nasilja ili trovanja, šta onda da očekujemo od ostalih? – rekla je ona.


Istog stava je i Savić-Banjac koja poručuje da je jedini logičan slijed svega jeste smjena i razrješenje dužnosti direktor Đajića.


Savić Banjac je pozvala nadležne da reaguju.

 

(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI