Neočekivano

'Bomba' iz Splita: Legendarni Gattuso preuzeo Hajduk!

Sport 12.06.24, 21:00h

'Bomba' iz Splita: Legendarni Gattuso preuzeo Hajduk!
Tokom fudbalske karijere upijao je znanje od najvećih italijanskih trenerskih genijalaca poput Carla Ancelottija, Marcella Lippija i Massimiliana Allegrija

 

Gennaro Gattuso, legendarni Italijan, novi je trener splitskog Hajduka!


Ovu vijest klub sa Poljuda objavio je na svojoj zvaničnoj stranici.


- HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu ekipu u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Split stiže sljedeće sedmice, na početku priprema prve ekipe, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu - saopćeno je iz Hajduka.

 

Gattuso je kao igrač osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta je s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te italijanskog Superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

 

Tokom fudbalske karijere upijao je znanje od najvećih italijanskih trenerskih genijalaca poput Carla Ancelottija, Marcella Lippija i Massimiliana Allegrija.


- Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u februaru ove godine. U Španiji je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog štaba Palerma, zatim grčke OFI Crete i talijanske Pise - piše na zvaničnoj stranici Hajduka.

BLIN
KOMENTARI