video/ grmljavina, oluje i grad

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Vjetar čupao krovove, obarao stabla, a evo šta nas danas čeka...

Hronika 12.06.24, 11:30h

Jako nevrijeme pogodilo BiH: Vjetar čupao krovove, obarao stabla, a evo šta nas danas čeka...
Novi intenzivitnji kišni talas i pljuskovi sa grmljavinom slijede od kasno večeras, najprije u Krajini, a sutra tokom dana i u većem dijelu ostatka zemlje

 

 

Snažno nevrijeme, uz jak vjetar, pogodilo je rano jutros Srbac i okolinu. Pričinjena je značajna šteta na pojedinim objektima, prenosi Facebook stranica BHMeteo.


Na pojedinim kućama vjetar je oštetio krovove. Krov je oštećen i na Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Mjesnoj zajednici Glamočani. Zbog oborenih stabala, saobraćaj je otežan na određenim saobraćajnicama.

 


Meteorolozi su i za danas najavili nestabilno vrijeme u BiH. 


"Jače kiše, lokalno praćene grmljavinom u ovim trenucima najviše ima na sjeverozapadu zemlje. U narednim satima premještanje padavinske zone ka istoku i djelimično ka jugu. Na tom putu, kišni oblaci lokalno prerastu u nevrijeme, za koje je najveća šansa u dijelovima sjeveroistočne i istočne Bosne.


Padavinski talas u poslijepodnevnim satima napušta našu zemlju i odlazi u pravcu Srbije gdje su danas parametri za lokalno nepogode veći u odnosu na nas. Ipak i u poslijepodnevnim satima ne u potpunosti stabilno, rijetko uz još poneki zaostali nalet kiše.


Novi intenzivitnji kišni talas i pljuskovi sa grmljavinom slijede od kasno večeras, najprije u Krajini, a sutra tokom dana i u većem dijelu ostatka zemlje. Lokalno moguće nevrijeme", navedeno je na Facebook stranici BHMeteo. 


Prema prognozi FHMZ-a, najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.


U Sarajevu djelomično vedro, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.


Nevrijeme uz krupniji led zahvatilo je sinoć i područje Lukavca. 

 


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI