VIDEO/ispričao svoju stranu priče

Otac Anela Krše otkrio nove detalje ubistva na Vilsonovom: Nihadu je neko ostavio metak, a to nije moj sin, sumnjam da je ...

Hronika 12.06.24, 09:05h

Otac Anela Krše otkrio nove detalje ubistva na Vilsonovom: Nihadu je neko ostavio metak, a to nije moj sin, sumnjam da je ...
Otac Šemsudin kaže da su neistine da je Anel prijetio Nihadu i da Anel nije bio u vezi sa njegovom djevojkom, nego suprotno

 

 

U  Sarajevu, na Vilsonovom šetalištu, je u ponedjeljak hicima iz pištolja ubijen Anel Kršo (39). Zbog njegovog ubistva, pripadnici MUP-a KS su uhapsili Nihada Sarajkića (32). Sarajkić je danas predat u nadležnost Tužilaštva Kantona  Sarajevo.

 


U bistvo je počinjeno nelegalnim pištoljem i sa najmanje 10 hitaca.

 

O motivima ovog ubistva policija danas nije mogla zvanično govoriti jer je istraga u toku, a u javnosti su se pojavile brojne špekulacije. Prema jednim Sarajkić i Kršo su bili zaljubljeni u istu djevojku, a kako je Sarajkić rekao istražiteljima, Kršo mu je prijetio.

 

Zbog tih špekulacija, Šemsudin Kršo, otac Anela Krše, javio se redakciji portala Crne Hronike kako bi javnosti, prema njegovim riječima, ispričao istinu.

 

Otac Šemsudin kaže da su neistine da je Anel prijetio Nihadu i da Anel nije bio u vezi sa njegovom djevojkom, nego suprotno.


- Anel i Nihad su se poznavali od ranije. Nihad je neke poslove radio od ranije, a obojica su bili vjernici, pa je moguće da su se viđali u džamiji - započeo je otac Šemsudin.

 

Šemsudin Kršo govori da je njegov sin Anel zbog nasilja u porodici bio iza rešetaka KPZ Zenica, ali da je prijava povučena i da tad kreću problemi.

 

- Njegova nevjenčana supruga ga je prijavila zbog nasilja u porodici, Anel je bio 60/70 dana u Zenici, da bi u međuvremenu snaha povukla tužbu. Snaha se bojala da ne bi bilo kakve Anelove reakcije, pa je tad angažovala Nihada da joj napravi kamere na kući -  govori otac Šemsudin.

 

On kaže da ne zna kako su njegova snaha i Nihad ostali u kontaktu, ali da su se viđali.

 

- Anelov sin ih je viđao zajedno i ispričao ocu. Tada su se Anel i Nihad vjerovatno malo prepirali, ali nije bilo ništa -  tvrdi Šemsudin.

 

Šemsudin govori da je Nihad dobio prijetnje u vidu ostavljenog metka, ali da to nije bio njegov sin Anel.

 

- Ja sam preko vikenda bio na vikendici, a Anel je došao po mene. U ponedjeljak je Nihad nazvao Anela i rekao mu da mu je neko na automobilskim brisačima ostavio zalijepljen list sa metkom. Anel mu je rekao da on to nije ostavio i da je najbolje da se izmire -  govori Šemsudin.

 

Otac Šemsudin govori da su se na tom pozivu Anel i Nihad dogovorili da popričaju, te da su trebali otići na Trebević, ali da su otišli na Vilsonovo šetalište gdje se ubistvo i desilo.


Anelov otac sumnja da je ubistvo naručeno zbog njegove imovine, te tvrdi da se Anel smirio nakon ranjavanja Benjamina Delalića i da se okrenuo poslu.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI