Sve isplanirao

Novi detalji brutalne likvidacije u Sarajevu: Sarajkić Kršu zvao na kafu, brutalno ubio pa pozvao policiju

Hronika 11.06.24, 09:28h

Novi detalji brutalne likvidacije u Sarajevu: Sarajkić Kršu zvao na kafu, brutalno ubio pa pozvao policiju
Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio

 

 

Nihad Sarajkić (32), koji je jučer oko 17 sati u Vilsonovom šetalištu brutalno likvidirao Anela Kršu (39), bit će danas predat u nadležnost Tužilaštva KS. 
 

Postupajući tužilac će, nakon što ispita Sarajkića, najvjerovatnije predložiti određivanje jednomjesečnog pritvora, piše Avaz
 

Za sada se utvrđuje šta je tačan motiv ove brutalne likvidacije, jer je Sarajkić u Kršu ispalio više od 16 metaka. 
 

Kako je objavljeno, Kršo je itekako poznat policijskim i pravosudnim organima u državi, a više puta je hapšen, čak i zbog pokušaja ubistva Benjamina Delalića prije deset godina. 
 

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je Kršo Sarajkiću prijetio, no istraga će pokazati šta se tačno desilo. 
 

Kršo je prije nekoliko mjeseci hapšen u Konjicu po prijavi za nasilje u porodici, zbog čega je bio i pritvoren. 
 

U posljednje vrijeme postao je "biznismen", što potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama. 
 

Ubica Sarajkić nije evidentiran u policijskoj bazi kao osoba koja je bila prijavljivana za bilo koju vrstu krivičnog djela. Važio je za mirnu osobu. 
 

S druge strane, a što će pokazati i video nadzor, Sarajkić i Kršo sjedili su zajedno u jednom sarajevskom kafiću na Vilsonovom šetalištu, a nikome nije jasno šta je prethodilo ovom događaju.
 

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je Sarajkić isplanirao Kršinu likvidaciju, jer je dogovorio s njim kafu da bi ga nakon toga ubio.
 

Sarajkić je nakon ubistva, što smo sinoć i objavili, sam pozvao policiju, predao pištolj, a policajcima koji su došli na lice mjesta: "Ja sam ga ubio". 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI