OMER ČEVRA/ NE ZNAM ZA VAS, ALI JA SAM BIO PONOSAN

Nema više Torabija i SDA-ovih šarlatana: 'Izdajnička' Trojka je od Sarajeva napravila evropski grad!


10.06.24, 14:55h

 

 


Kada čovjek prolazi kroz promjene u svom životu, psiholozi kažu da ljudi ne osjete te razliku, sve dok ona odjednom ne postoji, da to može biti tako sporo da čak i ne primijetite da vam jer život bolji ili lošiji, sve dok nije. Iako se to odnosi na duhovno stanje čovjeka, slično bi se moglo staviti i u druge konteste. 


Evo Sarajevo, naprimjer. Glavni grad Bosne i Hercegovine. U jednom vrlo kratkom periodu od nekoliko godina kako SDA stranka više nije dio bilo kakvih vladajućih struktura, dešavale se u se male promjene, i nije se moglo primijetitr da je stanje bolje ili lošije, sve dok ovaj protekli vikend nije postalo jasno da jeste. 


Kulminacija rada, truda i želje nove generacije kadrova koji se preuzeli bitne funkcije u Kantonu Sarajevo i koji su neopterećeni ratnim temama željni europske priče u našoj zemlji, jasno je došla do izražaja. Ulice čiste od smeća, pokošene i uređene zelene površine, popločeni trotoari, nove ceste, blistajuća tramvajska pruga sa modernim stanicama, novi moderni tramvaji i trolejbusi, zabavni audiovizualni spektakli elektronske muzike, gostovanje najpoznatijih svjetskih muzičara i komičara, obnovljene fasade u centru grada, krcata sarajevska žičara, trail takmičenja na uređenom Trebeviću, te za kraj strašni zvuk Red Bullovog Bolida u fenomenalnom programu u kojem je učestvovao Bolid RB7 kojeg je vozio vozač Formule 1, legendarni David Coulthard

 

sarajevo-red-bull-koncert-2


I dok je desetine hiljada turista bilo oduševljeno, a stanovnici Sarajeva ponosni na svoj grad, jedino je sve to zasmetalo dežurnom kritičaru SDA-ovom Harisu Zahiragiću koji se žalio što se (u svrhu PR-a) dozvolilo legendarnom vozaču Formule 1 da 500 metara upravlja sarajevskim tramvajem pun stanovnika ovog grada, jer „on nema dozvolu i dovodi u opasnost građane“, ali i drugim vjersko-radikalnim tipovima, pripadnicima iste političke filozofije, koji smatraju da se šalje loša poruka omladini promocijom dobre zabave u kojoj ima alkohola, energetskih pića, dobre muzike i brzih auta! 


Kada se crta podvuče, jasno je da je "izdajnička" Trojka od Sarajeva u vrlo kratkom periodu, odstranjivanjem raka koji se zove SDA iz vlasti, napravila modernu transformaciju grada koji je sve više nalik evropskim metropolama i koji je svojim programom počeo parirati Zagrebu i Beogradu. Nema više Torabija i SDA-ovih šarlatana! Na žalost Zahiragića.

 

sarajevo-red-bull-koncert-1


Bilo kako bilo, i ne znam za Vas, ali ja sam ovaj vikend bio ponosan na ovo novo moderno uređeno Sarajevo!

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Garden of Dreams Festival 2024)

 

 


BLIN
KOMENTARI