FOTO/ RASPJEVANA NOĆ U SARAJEVU

Kultura na ulice 2024!: Na prepunom Trgu Susan Sontag spektakularni koncert hora Opere Narodnog pozorišta

Kultura 09.06.24, 22:40h

Naredni program u sklopu „Kultura na ulice 2024!“ je koncert Sarajevo Big Band orkestra, koji će biti izveden 18. juna sa početkom u 21:00 sati

 

 


Večeras je, u sklopu specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“, na prepunom pozorišnom Trgu Susan Sontag publika mogla uživati u spektakularnom koncertu hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo kojim je dirigovao maestro Dario Vučić, uz klavirsku pratnju Danijela Žontara i Fuada Šetića.


U sklopu koncerta izvedeni su najljepši horovi iz opera svjetski poznatih kompozitora poput Giuseppea Verdija, Bedřicha Smetane, Georgesa Bizeta, Jacquesa Offenbacha, Emmericha Kálmána, te Gaetana Donizettija.


Na koncertu su učestvovali hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i solo sopran Laura Kozlinger.


Napominjemo, naredni program u sklopu „Kultura na ulice 2024!“ je koncert Sarajevo Big Band orkestra, koji će biti izveden 18. juna sa početkom u 21:00 sati.


O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024! 


Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.


Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.


Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI