VIDEO/ KORISTAN TRIK

Jeste li znali za ovo skriveno dugme u automobilu? Može vrlo brzo očistiti filter za klimu i ukloniti neugodan miris

Auto & Dom 03.06.24, 18:15h

Jeste li znali za ovo skriveno dugme u automobilu? Može vrlo brzo očistiti filter za klimu i ukloniti neugodan miris
Postoji šansa da će vas klima uređaj izdati baš u trenutku kad ga najviše trebate i ostaviti vas samo s opcijom otvaranja prozora ili, još gore, neugodnim mirisom u automobilu

 

 


Dok se živa u termometru diže, sve veći broj vozača poseže za blaženim dugmetom koji će ih zaštiti od vrućine i sparine tokom vožnje. 


Klima uređaj u automobilu Božji je dar tokom dugih sparnih vožnji. Ali, sve ima rok trajanja pa ni klima uređaji nisu izuzetak. Naravno, postoji šansa da će vas klima uređaj izdati baš u trenutku kad ga najviše trebate i ostaviti vas samo s opcijom otvaranja prozora ili, još gore, neugodnim mirisom u automobilu. 


Kako doskočiti ovom problemu? Odgovor je ponudila TikTokerica @master_driver666. Ona je podijelila svoje prilično jednostavno i isplativo rješenje koje obećava da će eliminirati neobične mirise iz automobila.


- Ako se u automobilu osjeti miris kada uključimo klima uređaj i učinak hlađenja nije dobar, otvorite kutiju naslona za ruke na suvozačevoj strani - kaže ona i objašnjava da se unutra nalazi prekidač koji će omogućiti da sami i vrlo brzo dođemo do filtera klima uređaja. Pokazala je i kako izvaditi filter i zamijeniti ga novim, za koji kaže da ne košta previše, ali i pokazala nekoliko drugih korisnih trikova...

 

 

(DEPO PORTAL/ad) 

BLIN
KOMENTARI